Zasiłek - pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 sty 2014, 21:08

Witam,

Chcialabym dowiedziec sie czy otrzymam pomoc z opieki spolecznej gdzie mieszkam w Poznaniu a jestem zameldowana gdzie idziej w Poznaniu odmowili udzielenia pomocy poniewaz niejestem zameldowana. Teraz chce isc sprobowac do miejsca gdzie jestem zameldowana ale kazdy uwaza ze szanse sa male wrecz zadne, z powodu ze mieszkam gdzie idziej.Od dluzszego czasu niemamy dochdow zadnych bo ja opiekuje sie dzieckiem ( nawet jak ja szukam to tez bez powodzenia) a chlopak rozsyla CV ale bez powodzenia.

~Sandra_2000

Napisano: 06 sty 2014, 21:16

Miejscem właściwym jest faktyczne miejsce pobytu... Rozumiane jako miejsce zamieszkania... Dotyczy to świadczeń z pomocy społecznej i zasiłków rodzinnych. Chodzi o faktyczne miejsce pobytu a nie zameldowania.
~miejsce

Napisano: 06 sty 2014, 21:32

no ale w Poznaniu gdzie przebywam mieszkam. To niechca pomoc poniewaz wlasnie nie jestem zameldowana (moj chlopak pochodzi z Poznania ), musialabym byc zameldowana tam min 6 miesiecy.
~Sandra_2000

Napisano: 06 sty 2014, 21:48

\"Chcialabym dowiedziec sie czy otrzymam pomoc z opieki spolecznej gdzie mieszkam w Poznaniu\"

Pomocy udzielają ośrodki pomocy ( nie opieka społeczna).
Porozmawiaj o swojej sytuacji ponownie w ośrodku w Poznaniu, bo od nich oczekujesz pomocy.
Tam możesz złożyć wniosek o pomoc.
~et

Napisano: 06 sty 2014, 21:49

Jeśli mieszkasz teraz w Poznaniu to miejsce to jest właściwym dla spraw dotyczących pomocy społecznej. Nie musisz być tu zameldowana.
~miejsce

Napisano: 07 sty 2014, 9:45

W Ośrodku Pomocy Społecznej z miejsca zameldowania weź jedynie zaświadczenie że tam nie pobierasz ani nie ubiegasz się o żadną pomoc ani z pomocy społecznej ani ze świadczeń rodzinnych. W Ośrodku Pomocy Społecznej z miejsca zamieszkania weź normalnie wniosek na zasiłek rodzinny i wypełnij i go złóż, po prostu. A co do pomocy z pomocy społecznej to jak wyżej. Czy to się tyczy pomocy czy świadczeń rodzinnych powinni Ci jej udzielić bo liczy się miejsce zamieszkania obecnego.
~purpura

Napisano: 07 sty 2014, 15:13

napisz podanie o pomoc i daj na sekretariat
~111

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x