zasiłek rodzinny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 05 paź 2015, 19:52

bardzo proszę o radę, w sierpniu wraz z rodziną wyjechałam do Szkocji, od września zrezygnowałam z zr i dodatku 400zł, mąż podjął pracę od 20 sierpnia, ale czek dostał po trzech tygodniach, ja złożyłam dzisiaj o świadczenie tutaj, mam wątpliwość dot. tych dziesięciu dni, czy może tak być, że za sierpień będzie do zwrotu?
zaniepokojona

Napisano: 06 paź 2015, 7:09

Będzie koordynacja i prawdopodobnie będzie zwrot. O sprawie zdecyduje marszałek województwa, przekażą informację o wniosku złożonym w zagranicznej instytucji do twojego miejscowego ośrodka, ten będzie musiał uchylić uchylającą i potem decyzję przyznającą od daty zaistnienia koordynacji, następnie dokumenty przekażą do ROPS/RCPS (w zależności od tego jak ten organ nazywa się w Twoim województwie), potem już sprawę będzie prowadził marszałek, ustali prawo do świadczeń, potem ewentualnie będzie żądał zwrotu.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 paź 2015, 12:50

dzięki za odpowiedź, tylko jeszcze małe wyjaśnienie, legalne zatrudnienie męża jest dopiero od września a ja składałam o świadczenie w październiku i od dnia złożenia wniosku dopiero otrzymam zasiłek więc nie będzie zdublowany w sierpniu
zaniepokojona

Napisano: 06 paź 2015, 14:20

Koordynację ustala marszałek i on też ewentualnie będzie dochodził zwrotu. Jeśli okresy się nie pokryją to zwrotu nie będzie po prostu.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x