zasiłek stały a celowy z programu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 paź 2016, 14:21

Chciałam zapytać, czy jeżeli osoba pobiera zasiłek stały to można jej przyznać zasiłek celowy z programu - na zakup żywności na kilka miesięcy czy tylko na jeden? Bardzo proszę o odpowiedź.
dora123

Napisano: 20 paź 2016, 14:48

wydaje mi się, że można - ostatnio sama tak zrobiłam, bo przecież przy sporządzaniu decyzji w programie zaznacza się czy to pomoc jednorazowa czy bezterminowa - zaznacza się okres od do, więc....wydaje mi się, że chyba dobrze zrobiłam bo przecież nie będę robić w programie np. 3 decyzji o tej samej numeracji (pojawi się ostrzeżenie że taki nr już istnieje) na to samo świadczenie tylko, że miesiąc i kwota się zmienią.
zagubiona
Referent
Od: 26 kwie 2016, 21:13
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 15:31

My przyznajemy na kilka miesięcy np.w okresie zimowym
Iga2

Napisano: 21 paź 2016, 8:55

A czy zasiłek celowy z programu- na zakup żywności jeśli jest przyznany na kilka miesięcy dolicza się do dochodu osobie która pobiera zasiłek stały i czy trzeba zmienić zasiłek stały jeśli przekroczy 10% kryterium?
gops1234

Napisano: 21 paź 2016, 9:48

Moim zdaniem nigdzie nie wliczamy tego zasiłku. Jest to zawsze celówka w jednej kwocie wypłacana w ratach.
t.franek

Napisano: 21 paź 2016, 10:25

W ustawie też nie znajdziemy zapisu,że celowy wlicza się do jakiegoś świadczenia.
t.franek

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x