zasilek stały a okresowy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 28 sty 2014, 18:42

klient ma przyznana od stycznia do marca okresówkę z powodu bezrobocia, w dniu dzisiejszym tj, 28 styczeń złożył wniosek o zasiłek stały(umiarkowany stopień niepełnosp). Pierwszy zasiłekSTAŁY z wrównaniem za styczeń wypłacimy mu w lutym. Do zasiłku stałego nie liczę okresówki, ale co z zasiłkiem okresowym, czy mam zmieniać decyzje przyznającą zasiłek okresowy w z powodu zmiany syuacji dochodowej(przyznany zasilek stały od lutego?
~ola

Napisano: 28 sty 2014, 18:55

okresówka wchodzi do dochody z.stałego-zmieniać decyzje
~ex

Napisano: 29 sty 2014, 10:00

W 2013r zmieniła sie ustawa o pomocy społecznej i teraz nie wlicza sie okresówki do dochodu przy ustalaniu zasiłku stałego. Natomiast zasiłek stały wliczamy do dochodu rodziny przy ustalaniu zasiłku okresowego. I od lutego przeliczysz okresówkę, mimo tego że za styczeń otrzyma zasiłek stały dopiero w lutym. Tak mi się wydaje.
~~lutka

Napisano: 29 sty 2014, 11:49

Tak jak ~~lutka
~Karol

Napisano: 29 sty 2014, 15:25

a nie przeliczyć okresówki od marca, bo liczymy dochód faktycznie uzyskany i dopero w lutym dstanie zasiłek stały z wyrównaniem za styczeń
~ola

Napisano: 10 lut 2014, 16:11

może koś jeszcze się wypowie
~ola

Napisano: 10 lut 2014, 16:31

tak jak lutka

~Karol

Napisano: 10 lut 2014, 16:33

a dlaczego zmeieniam w lutym zasiłek okresowy skoro w styczniu nie miała jesze zasiłku stałego wyplaconego, tylko w wrównaniu w lutym
~ola

Napisano: 10 lut 2014, 16:52

teraz mam dylemat, bo nie wiem od kiedy zmieniac zasiłek okresowy, wytłumaczcie mi dlaczego mam zmienić od lutego skoro w stczniu nie uzyskał jeszcze faktycznie zasiłku stałego
~ola

Napisano: 10 lut 2014, 17:17

Weryfikacja w marcu _ dochód faktycznie uzyskano w lutym)

Zmienić wysokość zasiłku okresowego od dnia 1 lutego 2014 z kwoty ....zł na kwotę ....zł miesięcznie. Z zasiłku w miesiącach marcu 2014r zostanie Panu potrącona kwota ....w związku z nadpłatą zasiłku w miesiącu lutym 2014r. .
UZASADNIENIE
Na podstawie zebranych dokumentów oraz wywiadu środowiskowego ustalono, że zmieniła się sytuacja dochodowa Pana rodziny. W miesiącu lutym 2014r. wypłacono Panu zasiłek stały od 15.01.2014. w łącznej kwocie.... zł. Stosownie do postanowień art. 8 ust. 12 ustawy o pomocy społecznej uzyskany jednorazowo dochód należny za dany okres uwzględnia się w dochodzie rodziny przez okres za który uzyskano ten dochód. ............... W związku z powyższym zmianie ulega wysokość przyznanego zasiłku stałego. Pozostałe sentencje decyzji przyznającej świadczenie pozostają bez zmian.
~Wzór decyzji- część

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x