zasiłek stały - pilne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 lis 2015, 10:49

Wstrzymałam zasiłek stały z braku możliwości przeprowadzenia wywiadu środowiskowego) i w miesiącu październiku nie wypłaciłam zasiłku. Teraz klient zgłosił się na wywiad i mam problem z decyzją (jaka forma decyzji) oraz czy mam wyrównać zasiłek za październik, czy traktować jako nowy wniosek. Co zrobić ????
loko

Napisano: 03 lis 2015, 14:20

Co oznacza :wstrzymałam zasiłek stały? Jeżeli poprzednia decyzja została uchylona to należy wszcząć nowe postępowanie na wniosek klienta.
celesta

Napisano: 03 lis 2015, 23:10

Celesta - a jak loko miała uchylić stały skoro nie wiedziała gdzie przebywa klient i gdzie wysłać zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie.....i możliwości złożenia wyjaśnień??

Loko - masz dwie drogi: Pan wyjaśnia gdzie byl i co robił i jesli nie zmienilo się nic to kontynuujesz wyplate wraz z październikiem.
2. Uchylenie decyzji od października - bo nie znaliśmy jego sytuacji i ponowne przyznanie od listopada - bo znamy aktualną
tvyvy

Napisano: 03 lis 2015, 23:24

Miałam niedawno taką sytuację- brak możliwości przeprowadzenia wywiadu środowiskowego, minęło pół roku, pan nie miał życzenia ze mną rozmawiać. Zawnioskowałam o WSTRZYMANIE WYPŁATY do czasu wyjaśnienia (umożliwienia przeprowadzenia wywiadu) - decyzja nie była uchylona, pan przyszedł w dniu wypłat, gdy nie dostał zasiłku, sprawa załatwiona.
I ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem