zasiłek stały-zmiana POMOST-w rodzinie na sam.gosp.dom - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 sie 2014, 11:16

mąż miał przyznany zasiłek stały w rodzinie, teraz wyprowadził się od żony i prowadzi osobne gospodarstwo domowe, co mam zrobić z zasiłkiem stałym? zakańczam tą decyzję i przyznaję zasiłek od nowa przy nowej rodzinie w pomoście, czy robię zmianę decyzji? jeśli robię zmianę decyzji to jak to zrobić w pomoście? muszę utworzyć nową rodzinę więc decyzja będzie przy starej i nie wiem czy można to jakoś przenieść?
jak Wy postępujecie w takiej sytuacji
proszę o pomoc
anna1098

Napisano: 07 sie 2014, 11:35

A był w tej decyzji sam świadczeniobiorcą, czy z żoną (pytam o to jak ustawiłaś w Pomoście - zobaczysz to na oknie świadczenia, czy jest sam świadczeniobiorcą, czy jest ich dwóch).
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 07 sie 2014, 11:45

tylko on jest świadczeniobiorcą
anna1098

Napisano: 07 sie 2014, 12:03

W takim razie wystarczy zmiana decyzji.
Najpierw trzeba wejść do okna rodziny (z listy rodzin przez ikonę modyfikacji) i usunąć tę osobę z rodziny.
Przy usuwaniu zaznaczyć żeby od razu po usunięciu utworzyć z niego nową jednoosobową rodzinę.
jeśli jest tak jak piszesz, czyli jest on jedynum świadczeniobiorcą w tej decyzji, to Pomost na to pozwoli i napisze tylko że trzeba będzie zmienić decyzje i poda numer.
Potem wchodzisz do teczki, ustawiasz się na tej decyzji i klikasz "+ decyzja", wybierasz zmiana w całości.
Pomost powinien spytać czy chcesz zmienić tę decyzję w związku ze zmianą rodziny - trzeba odpowiedzieć tak.
Jak zaakceptujesz okno decyzji, to ta nowa decyzja - zmieniająca znajdzie się już w nowej teczce nowej rodziny jednoosobowej.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 07 sie 2014, 12:11

:D super, dziękuję bardzo za podpowiedź, zaraz przetestuję, mam nadzieję, że nic nie popsuję ;D
anna1098

Napisano: 07 sie 2014, 12:55

udało się :)
pozdrawiam
anna1098

Napisano: 07 sie 2014, 13:04

dzięki za info
cieszę się że mogłem pomóc
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x