zastępstwo głównego księgowego w ops - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 lut 2015, 13:39

jestem główną księgową w ops i jako jedyna prowadzę księgowość, problem zaczyna się w momencie mojej nieobecności w związku z chorobą lub urlopem, jak macie rozwiązany ten problem w swoich jednostkach?
u mnie ostatnio w grudniu nikt nie został wyznaczony przez kierownika i dokumenty zostały niepodpisane pod względem formalno-rachunkowym i jako główny księgowy - daty na pieczątkach były z okresu mojej nieobecności , zaksięgowałam wszystko oczywiście po moim powrocie pod datami jak juz byłam w pracy, jednak na w/w pieczątkach brak jest podpisów
co w takiej sytuacji zrobić?
Ania80

Napisano: 12 lut 2015, 14:04

Ja w końcu wywalczyłam z szefem by ustanowił kogoś na moje zastępstwo. Koleżanka z biura, która zajmuje się płacami, ZUS-ami pełni funkcję pod moja nieobecność. Księguje, podpisuje dokumenty a jeśli nawet by nie księgowała to bynajmniej podpisze dokumenty pod moja nieobecność a ja to zrobię jak wrócę.
kira
Stażysta
Od: 24 kwie 2014, 10:33
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 16:16

Mam tak samo. Nie obarczam tej koleżanki, robię sama ale wiem, że gdyby coś mi wypadło to mam zastępstwo...
Ola II

Napisano: 12 lut 2015, 16:22

a co wtedy gdy jestem sama w księgowości i robię wszystko, jest jeszcze kierownik i pracownicy socjalni
pat

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x