zatrudnienie pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 11 sty 2014, 2:07

Witam, jestem niedawno upieczonym kierownikiem ops. W związku z tym mam pytanko, czy jeśli chcę zatrudnić pracownika socjalnego to muszę ogłosić konkurs?
~asia

Napisano: 11 sty 2014, 2:16

nie musisz
~betta

Napisano: 11 sty 2014, 2:22

Jesteś nowym kierownikiem i zadajesz takie pytania???!!! Odpowiedź jest prosta: nie musisz zatrudniać na podstawie konkursu, pracownik będzie przyjęty na ten stołek tak samo jak ty, to znaczy na podstawie znajomości. Będzie tak samo jak ty kompetentny i ośrodek będzie bez wątpienia funkcjonował świetnie, zresztą jak większość takich isntstytucji w Polsce.
~klara

Napisano: 11 sty 2014, 2:24

~klara
..musisz??
~betta

Napisano: 11 sty 2014, 2:26

Pomoc społeczna była jest i będzie na samym dnie, jesli takie osoby \"kierują\" takimi instytucjami... Dno i pół metra mułu...
~klara

Napisano: 11 sty 2014, 4:09

Klara - pytanie może i jest naiwne ale dlaczego zakładasz, że wszyscy są zatrudniani po znajomości?

Asia - zanim zadasz kolejne pytanie rusz trochę głową i poszukaj w przepisach, orzecznictwie itd bo faktycznie prowokujesz pytania jak i dlaczego zostałaś kierownikiem (to nie ważnie, że \" świeżo upieczonym\")
~lotsy

Napisano: 11 sty 2014, 14:35

Myślicie, że to kierownik? Każdy może tak napisać, w wy zaraz najeżdżacie na kierowników ;) Łatwo was sprowokować.
~Adam

Napisano: 11 sty 2014, 14:50

szkoda, że tak o mnie mówicie, ja na stanowisko pracownika socjalnego dostałam się z konkursu, drugiego zatrudnili bez konkursu, więc to może u nas w gminie są wariaci. Chciałam się po prostu upewnić, bo ja osobiście mam zatrudnić tego, kogo mi narzuca wójt, z kolei osoba ta ma dwie lewe ręce do pracy.
~asia

Napisano: 11 sty 2014, 14:55

~asia
Czy ten sam wójt, który Cię wybrał na kierownika?
~betta

Napisano: 11 sty 2014, 15:02

I tacy ludzie kierują mopsami.
Ja pier....ę.
~Adam

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x