Wysłałam dłużnikowi zawiadomienie o wszczęciu postępowania w spr. zwrotu należności dziś dłużnik przyszedł wpłacił wszystko co ja robię umarzam postępowanie?
Pomóżcie, ja myślę, że tak, mam taki wzór ale bez podstawy prawnej może ktoś podpowie?
.........................
ORZEKA
umorzyć postępowanie administracyjne wszczęte pismem sygn. akt ................ z dnia 02.10.2014 r., jako bezprzedmiotowe
UZASADNIENIE
Zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U 2012 r. poz. 1228 z późn. zm.), Organ właściwy wierzyciela wydaje, po zakończeniu okresu świadczeniowego lub po uchyleniu decyzji w sprawie przyznania świadczeń z funduszu alimentacyjnego decyzję administracyjną w sprawie zwrotu przez dłużnika alimentacyjnego należności z tytułu otrzymanych przez osobę uprawnioną świadczeń z funduszu alimentacyjnego.
W dniu ................... wysłane zostało do Pana zawiadomienie o wszczęciu w sprawie wydania decyzji w sprawie zwrotu przez dłużnika alimentacyjnego należności z tytułu otrzymanych przez osobę uprawnioną świadczeń z funduszu alimentacyjnego.
W dniu .................r. zgłosił się Pan uregulował Pan zobowiązanie alimentacyjne. W tym stanie rzeczy orzeczono jak w sentencji.
POUCZENIE
Od niniejszej decyzji służy odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego za pośrednictwem organu wydającego decyzję, w terminie 14 dni od daty otrzymania decyzji.