Zawiadomnienie wywiad

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
daisy2020
Praktykant
Zajmuję się: DM/DE
Kontakt:

Zawiadomnienie wywiad

Post autor: daisy2020 »

Czy ktoś może udostępnić zawiadomienie w spawie przeprowadzenia wywiadu środowiskowego chodzi mi głownie o podstawę prawna ??? czy wpisujecie konkretną datę i godzinę ???

Z góry bardzo dziękuję
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: Zawiadomnienie wywiad

Post autor: brodafix »

daj maila ;)
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Według prawników z lex, nie ma konieczności informowania o terminie przeprowadzenia wywiadu.
UDM ani RSPWś nie nakłada na organ takiego obowiązku. Ja nie wysyłam i nikt nie zarzucił mi tego, nawet SKO ani kontrole
brodafix
Podinspektor
Kontakt:

Według prawników z lex, nie ma konieczności informowania o terminie przeprowadzenia wywiadu.
UDM ani RSPWś nie nakłada na organ takiego obowiązku. Ja nie wysyłam i nikt nie zarzucił mi tego, nawet SKO ani kontrole
u nas za pierwszym razem pracownik idzie bez zawiadomienia ale jeśli nikogo nie zastanie to za 2 razem idzie zawiadomienie

jak jest wysłane zawiadomienie [ i jest zwrotne potwierdzenie odbioru] to w razie braku możliwości przeprowadzenia wywiadu dajemy odmowę natomiast bez zawiadomienia ? hmm trochę ciężko
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

brodafix pisze: 19 wrz 2023, 11:43
u nas za pierwszym razem pracownik idzie bez zawiadomienia ale jeśli nikogo nie zastanie to za 2 razem idzie zawiadomienie

jak jest wysłane zawiadomienie [ i jest zwrotne potwierdzenie odbioru] to w razie braku możliwości przeprowadzenia wywiadu dajemy odmowę natomiast bez zawiadomienia ? hmm trochę ciężko
czytałam orzeczenie jakies sądu.....gdzie było zawiadomienie a nie było godziny wywiadu...koleś sie odwołał i przyznali mu rację...hehe...że on nie musi cały dzień siedzieć w domu i czekać na wywiad...bo musiał akurat wyjść np do lekarza...hehe i uwalili decyzje
brodafix
Podinspektor
Kontakt:

czytałam orzeczenie jakies sądu.....gdzie było zawiadomienie a nie było godziny wywiadu...koleś sie odwołał i przyznali mu rację...hehe...że on nie musi cały dzień siedzieć w domu i czekać na wywiad...bo musiał akurat wyjść np do lekarza...hehe i uwalili decyzje
no dokładnie
Maxima
VIP
Kontakt:

Tak, macie rację z tym co piszecie :D
Ale czasami warto iść z zaskoczenia. Owszem, ryzykuję, że nie zastanę nikogo w domu ale czasami uda się coś wskórać :lol: Jeśli nikogo nie zastanę to wtedy wysyłam pismo z prośbą o kontakt w sprawie ustalenia terminu wywiadu.
Czasami też brakuje czasu by go tracić na pójście w ciemno. Różnie to bywa.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Maxima pisze: 19 wrz 2023, 15:13 Tak, macie rację z tym co piszecie :D
Ale czasami warto iść z zaskoczenia. Owszem, ryzykuję, że nie zastanę nikogo w domu ale czasami uda się coś wskórać :lol: Jeśli nikogo nie zastanę to wtedy wysyłam pismo z prośbą o kontakt w sprawie ustalenia terminu wywiadu.
Czasami też brakuje czasu by go tracić na pójście w ciemno. Różnie to bywa.
tak w ciemno pewnie że ma sens największy :) ale cóż... jest jak jest
brodafix
Podinspektor
Kontakt:

Ale czasami warto iść z zaskoczenia.
oj racja ... z partyzanta ;)
Maxima
VIP
Kontakt:

znalazłam wyrok w sprawie wywiadów, z którego wynika, ze pierwsza wizyta była na partyzanta :)

III SA/Kr 404/19 WSA Kraków z 13 czerwca 2019
ODPOWIEDZ