Zawieszona działalnośc gospodarcza, jak wliczyc dochód - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 26 gru 2013, 18:52

Witam.
Mam pytanie. Pan x złożył u mnie wniosek o pomoc w formie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej. Z dokumentów wynika, że w kwietniu b.r zawiesił działalności gospodarczą ? I moje zapytanie jest takie czy przyjmuję utratę dochodu? czy nie ? jeżli nie to czy dochód z 2012 dziele na 12 miesiecy i 1/12 wliczam do dochodu?
~Kkkkkkkkkkkkkk

Napisano: 27 gru 2013, 1:44

nie ma utraty z zawieszenia
~kaska

Napisano: 27 gru 2013, 11:41

a nie jest to źródło dochodu utracone
~.....xxx..........

Napisano: 27 gru 2013, 20:51

przy zawieszonej działalności może zarejestrować się jako bezrobotny( ze składką zdrowotną) - zmiany w ustawie.

Zawieszona - nie zarobkuje
Od kiedy zawieszona?
~Wredna

Napisano: 28 gru 2013, 9:59

dzialanosci zawieszona od 04/13. Pan byl zarejesrtowany w urzedzie pracy ale go wyrejstrowali bo chorowal gluzej niz 90 dni. I zwrocil sie po ubezpieczenie tylko teraz ja nie wiem jak dochod ustalic buuu...
~Kkkkkkkkkkkkk

Napisano: 28 gru 2013, 10:01

Help!! Moze mial ktos podobny przypadek w swojej pracy:D prosze o pomoc.
~Kkkkkkkkkkkkk

Napisano: 28 gru 2013, 10:31

nie wiem nad czym się zastanawiasz? Jak klient nie osiąga dochodu z danego źródła bo np. zawiesił dział.gospod. to trudno brać pod uwagę dochód , którego nie ma. Do Kasi : zawieszenie działalności gospod. nie jest utratą dochodu w ustawie o świadczeniach rodzinnych a nie w pomocy społ. Zresztą w ust. o św.rodz. w pewnych sytuacjach może być utratą.
~ja

Napisano: 28 gru 2013, 10:54

Czyli w ogóle pod uwagę nie bierzemy tego dochodu z 2012r i nie dzielimy go na miesiące, bo z zaświadczenia z urzędu skarbowego wynika że osiągnął pokaźną sumkę.
Dzięki za pomoc ;)
~Kkkkkkkkkkkkkk

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x