ZAWSZE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 04 wrz 2014, 14:01

mi pomagacie Dlatego prosze rozwiążcie moj problem

Co mogę przyznac kobiecie ,która :

1.ma dziecko z mężem /mąż w więzieniu/ ma przyznane alimenty /my wypłacamy/ nie może zdobyć męża dowodu i US dochodu , żeby moc na to dziecko przyzanc świadczenia rodzinne rozwod prawdopodobnie do końca tego roku bedzie
2. ma drugie dziecko z facetem z ktorym mieszka Teraz starają się o udowodnienie ojcostwa bo dziecko ma w akcie ur ojca -jej męża

Na podstawie tych danych blagam podpiowiedzcie jakie świadczenia moge z rodzinnych przyznac ? Aliment z funduszu ma wypłacane
MODESTA

Napisano: 04 wrz 2014, 14:08

"MODESTA" możesz sam/a z Urzędu wystąpić (jak chcesz pomóc) do Urzędu skarbowego o dochody męża, bo rozumiem, że 'oficjalnie" jest mężatką i ma dwoje dzieci - póki co
bb1

Napisano: 04 wrz 2014, 14:29

dzieki ale ten jej drugi mężczyzna nie godzi się na to To nie ma żadnych szans na świadczenia rodzinne w tej chwili ? Bo on nie chce żeby jego syn byl w decyzji synem tego drugiego
Ale jak to w końcu jest Gdyby sama wychowuywala dziecko a ma naliczone alimenty bez rozwodu to teznie ma prawa do św rodz.? ...ale sie pogubilam Prosze o art.....
MODESTA

Napisano: 04 wrz 2014, 14:50

no tak, ale z tego co zrozumiałam, ten drugi dzieciaczek nosi nazwisko męża i TY nic z tym nie zrobisz, a jeżeli są tacy mądrzy , to radzę ( szkoda TWOICH nerw na tłumaczenia) przyjmij wniosek , zobacz co brakuje, wezwij na uzupełnienie dokumentów (art. 24 a) mają 14 dni, nie dostarczą - wniosek zostawiasz bez rozpatrzenia i po sprawie...powodzenia
bb1

Napisano: 04 wrz 2014, 14:55

bardzo dziekuje Masz racje Jestem wdzięczna
MODESTA

Napisano: 04 wrz 2014, 15:00

nie ma sprawy ....pozdrawiam
bb1

Napisano: 04 wrz 2014, 15:02

definicja : instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie - oznacza to dom pomocy społecznej, placówkę opiekuńczo-wychowawczą, młodzieżowy ośrodek wychowawczy, schronisko dla nieletnich, zakład poprawczy, areszt śledczy, zakład karny, zakład opiekuńczo-leczniczy, zakład pielęgnacyjno-opiekuńczy, szkołę wojskową lub inną szkołę, jeżeli instytucje te zapewniają nieodpłatnie pełne utrzymanie;
Art. 5 ust. 7 7. W przypadku gdy członek rodziny przebywa w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie, ustalając dochód rodziny w przeliczeniu na osobę, nie uwzględnia się osoby przebywającej w tej instytucji.
Dopóki jest mężatką nie uregulowali kwestii ojcostwa tpo rodzinne na oboje nie bawiac sie w dochody meża z aresztu, a jak konkubent nie chce na jednej decyzji to albo niech na niego nie wnioskują albo niech dwa osobne wnioski złożą. Niech tylko pamiętająze o wszystkich zmianach trzeba zawiadamić!!!
222

Napisano: 05 wrz 2014, 8:22

DZIEKI serdeczne ....ale nadal nie wiem co zrobię....
MODESTA

Napisano: 05 wrz 2014, 8:32

Na swoje dziecko Pan może złożyc wniosek jak będzie miał uznanie dziecka
diunia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x