Zdo a swiadczenie pielegnacyjne. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 gru 2014, 12:58

Witam pobierał aktualnie z do przedtem pobieralam świadczenie pielęgnacyjne do czasu tego cyrku w 2012 r ze zmiana ustawy. Opiekuje się siostra niepełnosprawna od urodzenia i niezdolna do samoddzielnej egzystencji. W orzeczeniu jest wskazana data powstania niepełnosprawność i od dzieciństwa u PTK 7 i 8 na tak. Ojciec siostry nie żyje a matka jest alkoholiczką ma alzhaimera i kilka chorób wewnętrznych i umiarkowany stopień niepełnosprawność i plus reta z zusu. Czy ja mam jakieś prawo starać się o sp skoro to ja od wielu lat sprawuje opiekę ? Mama tez się opiekuje bo ciągle wymaga opieki jestem więźniem we własnym domu. Czy długo będą dyskryminowac ludzi w takiej sytuacji jak ja na zecz uprzywilejowanej grupy rodziców ? To nie fer każda sprawa powinna być indywidualnie traktowana. Życie jest drogie a opieka nad niepełnosprawny kosztuje nie malo wiec wolalabym dostać korzystniejsze świadczenie za tak ciężka prace.
mallla1985

Napisano: 30 gru 2014, 13:40

ustal dla matki znaczny na komisji i nie będzie problemu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2014, 14:03

Właśnie to jest ciekawe co powiedział nan lekarz w czasie komisji ze oni maja blokadę na dawanie znacznego stopnia niepełnosprawność i bo to wiąże się z kosztami dla budżetu państwa . Powiedział także ze on mnie rozumie i wie ze matka wymaga opieki ale on może dac tylko umiarkowany stopień odwalyaalismy się od orzeczenia ale to walka z wiatrakami.
mallla1985

Napisano: 30 gru 2014, 14:10

jak nie uzyskasz znacznego dla mamy to niestety nie będzie ŚP
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2014, 15:57

Skończyły się czasy jak ,,niepełnosprawny" przyjeżdżał na komisję 20 kilometrów rowerem :lol: i po znajomości dostawał znaczny stopień :lol: .
Miecia

Napisano: 30 gru 2014, 22:10

[*]Miecia jak insynulujesz takie zeczy to dam ci mamę i siostrę na tydzień pod opiekę i zobaczysz jaka to ciężka praca która wykancza fizycznie i psychiczne. I uwiez mi po tygodniu będziesz miała dość. Lekarz mi powiedział ze to odgurny zakaz teraz dają znaczny jak się jest juz umierającym.
mallla1985

Napisano: 30 gru 2014, 22:36

Teraz tak właśnie będzie, znaczny stopień niepełnosprawności otrzymają tylko leżący .Dla innych również wymagających stałej opieki figa z makiem. Część zaradnych z szerokim uśmiechem nadal będzie brała ZDO z tytułu odwiedzin na niedzielnych obiadkach.
babajaga

Napisano: 02 sty 2015, 15:12

Elmer pisze:ustal dla matki znaczny na komisji i nie będzie problemu
Dobre!!! ,,ustal dla matki znaczny na komisji" :lol: :lol: :lol:
A komisja popatrzy się na żyrandol. :lol: :lol: :lol:
Kwinto

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x