ZDo a wyrejestrowanie z PUP - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 16 maja 2014, 11:20

1234 pisze:no właśnie kb mam teraz takiego delikwenta że prosiłam dzwonilam zeby sie wyrejestrował a on wieczenie nie ma czasu i teraz nie wiem czy mu SZO przyznac od daty wyrejestrowania czy od daty złozenia wniosku po po złozeniu dopiero się wyrejestrował :(
wczoraj weszła w życie ustawa i masz już złożony wniosek ? ekspresem :lol:
1234 pisze:a masz może gdzieś komunikat ministerstwa albo link który właśnie by tego dotyczył? Elemer i jeszcze jedno na podst jakiego art. w związku z tym pup mam przyznać na tan okres?
art. 2 ust. 6
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2014, 11:23

nie wniosek złożony był 08.05.2014r. i to całkiem nowa osoba i dlatego nie wiem co mam zrobić :(
1234

Napisano: 16 maja 2014, 11:25

a to ja coś nie zrozumiałam :oops: ale to wniosek na szo lub śp ?
ja w takich przypadkach przyznaję normalnie a strona z decyzją idzie do PUP i tam ją wyrejestrowują wstecz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2014, 11:36

Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia, z wyjątkiem art. 17 pkt 2 lit. a, w zakresie art. 16a ust. 1 pkt 1, który wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2015 r

o czym wy mówicie???
w szo jedynie rezygnacja z pracy/ chyba że ja czegoś nie rozumiem:(
mar123

Napisano: 16 maja 2014, 11:37

aha:) no dzięki Ewalu :D bo nie wiedziałam co mam robić. a ty składki normalnie płacisz od dnia włożenia wniosku tak jak przyznałaś świadczenia?
1234

Napisano: 16 maja 2014, 11:47

mar123 pisze:Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia, z wyjątkiem art. 17 pkt 2 lit. a, w zakresie art. 16a ust. 1 pkt 1, który wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2015 r

o czym wy mówicie???
w szo jedynie rezygnacja z pracy/ chyba że ja czegoś nie rozumiem:(
masz rację ja strasznym skrótem myślowym opisałam postępowanie przy śp bo zapytałam czy to wniosek o szo/śp :)
1234 pisze:aha:) no dzięki Ewalu :D bo nie wiedziałam co mam robić. a ty składki normalnie płacisz od dnia włożenia wniosku tak jak przyznałaś świadczenia?
tak, składki od dnia przyznania świadczenia
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2014, 11:56

:)
mar123

Napisano: 16 maja 2014, 14:05

a co z osobą której sprawa jeszcze w sądzie? (odwoływała się od odmowy SZO) nie przyznam jej ZDO dopóki nie wrócą akta z sądu(Mazurkiewicz mówił żeby zawiesić postępowanie) a osoba nie może się wyrejestrować bo nie będzie miała ubezpieczenia zdrow.
Sylwek33

Napisano: 16 maja 2014, 14:14

Sylwek33 pisze:a co z osobą której sprawa jeszcze w sądzie? (odwoływała się od odmowy SZO) nie przyznam jej ZDO dopóki nie wrócą akta z sądu(Mazurkiewicz mówił żeby zawiesić postępowanie) a osoba nie może się wyrejestrować bo nie będzie miała ubezpieczenia zdrow.
na złożenie wniosku ma cztery miesiące do dnia złożenia wniosku może byc w PUP
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2014, 14:48

na szkolenu mówiono ze informację też trzeba wyslac
1234

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny