ZDO czy można zawiesić? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 maja 2015, 10:42

Pan pobiera ZDO w związku z opieką nad matką i chce zawiesić zasiłek na miesiąc bo chce dorobić na umowę zlecenia na opał bo kasy brakuje - siostra w tym czasie ma urlop i zajmie się matką - czy po zakończonej umowie może wrócić znowu na ZDO?
Zuzanka

Napisano: 25 maja 2015, 10:48

nie ma czegoś takiego jak zawieszenie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2015, 11:09

dziękuję Elmer czyli nie ma takiej możliwości - jak zdecyduje się uchylić to już bezpowrotnie.
Zuzanka

Napisano: 25 maja 2015, 11:11

Po zakończonej pracy może spróbować o SZO ale wtedy to już kryterium dochodowe się kłania!
aaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 15 maja 2014, 13:31
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2015, 11:18

tak zgadza się wtedy tylko ewentualnie SZO jeśli spełni warunki
Zuzanka

Napisano: 25 maja 2015, 12:05

nie praktykowałam tego- to czysto teoretyczne rozważanie, do przedyskutowania......
Jeżeli nie zgłosi podjęcia pracy a dopiero po zakończeniu zatrudnienia zgłosi że pracował w okresie od ... do.... To w zasadzie jest możliwość aby nie uchylać uprawnień tylko ustalić nienależnie pobrany ZDO za okres zaprzestania opieki z powodu zatrudnienia.
~o~

Napisano: 25 maja 2015, 12:48

~o~ pisze:nie praktykowałam tego- to czysto teoretyczne rozważanie, do przedyskutowania......
Jeżeli nie zgłosi podjęcia pracy a dopiero po zakończeniu zatrudnienia zgłosi że pracował w okresie od ... do.... To w zasadzie jest możliwość aby nie uchylać uprawnień tylko ustalić nienależnie pobrany ZDO za okres zaprzestania opieki z powodu zatrudnienia.
nie zgadzam się, wtedy ma do oddania od poczatku pobierania a nie za okres zatrudnienia , za latwo by to bylo zeby tak stosowac co napisalas
fdfdsf

Napisano: 25 maja 2015, 12:51

a na jakiej podstawie ma do oddania od początku?
Jak najbardziej samo NP na okres pracy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2015, 13:29

Przyszedł mi do głowy taki pomysł bo tak robiliśmy z wyrównaniami jak weszła ustawa o ZDO. A może ktoś już robił teraz w taki sposób jak napisałam?
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x