Witam
Miałem świadczenie pielęgnacyjne do sierpnia 2013 ponieważ mama miała kolejną komisję lekarska w sprawie grupy którą otrzymała na następne cztery lata (orzeczenie stopień niepełnosprawności znaczny, punkt 7 orzeczenia na tak), a w czerwcu było ostatnie świadczenie pielęgnacyjne czy przysługuje mi zasiłek dla opiekuna i ewentualna spłata zaległych. Proszę o odpowiedz.
ZDO czy sie należy?
- Monstr
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ZDO czy sie należy?
Jak miał Pan SP do czerwca 2013 a potem decyzja o przyznaniu wygasła z mocy prawa, to proszę spokojnie w domku czekać na pisemko ze swojego OPS ws. ZDO- przyjdzie pewno po 15 maja.
Czy przysługuje Panu ZDO tego nie wiem bo nie napisał Pan co z ta opieką nad mamą od dnia 01-07-2013 do chwili obecnej (ważne min. czy była sprawowana przez Pana, czy były przerwy w sprawowaniu jej itd... jednym słowem czy spełnia Pan warunki do przyznania).
Czy przysługuje Panu ZDO tego nie wiem bo nie napisał Pan co z ta opieką nad mamą od dnia 01-07-2013 do chwili obecnej (ważne min. czy była sprawowana przez Pana, czy były przerwy w sprawowaniu jej itd... jednym słowem czy spełnia Pan warunki do przyznania).
Re: ZDO czy sie należy?
Serdecznie dziękuje za odp. Opieka jest sprawowana bez przerwy bo nie ma innej możliwości.
Jeszcze raz dziękuję pozdrawiam.
Jeszcze raz dziękuję pozdrawiam.

Oprócz ZDO czy sie należy? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ZDO pytanie
zasiłek upewnijcie
jak to ugryźć?
nienalezny zasiłek pielęgnacyjny
zdo a praca
Upoważnienie do wydawania decyzji dla opiekunów
Termin wypłat zDO
nie do konca rozumiem ile bedzie swiadczeń
BIG