ZDO odmowa - rolniik - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 cze 2014, 12:17

czy w takiej decyzji podajecie też z ustawy o ubezpieczeniu rolników jakieś artykuły ?
Gość

Napisano: 06 cze 2014, 20:30

Ależ oczywiście w odmownej decyzji o ZDO trzeba wpisać wszystkie te artykuły z ustawy o ubezpieczeniu rolników, w których wymienia się, że rolnik nie nabył prawa do emerytury, ponieważ nie ma zgromadzonych 25 lat składek emerytalnych i nie osiągnął wieku emerytalnego. A w przypadku ubiegania się o świadczenie emerytalne , trzeba uwzględnić te przepisy, które stanowią, że nie przedstawił orzeczenia o całkowitej osobistej niezdolności do pracy. Wskazane aby tą decyzję podpisał kierownik KRUS.
wwo

Napisano: 06 cze 2014, 20:45

też z chęcią dałabym odmowę rolnikom; ja gdybym miała taką sytuację musiałabym zrezygnować z pracy a nie tylko oświadczyć że zaprzestałam wykonywania pracy i napisać że do pracy w tym momencie idzie za mnie chłopak gdzie tutaj logika
malutakaaaaa

Napisano: 06 cze 2014, 20:59

Tak Malutakaaaaa gdy będziesz miała niepełnosprawne dziecko będziesz zmuszona do rezygnacji z pracy i zajęcia się nim a twój mąż będzie musiał nadal pracować i tak się starać, by na wszystko wystarczyło. Tak samo jest w przypadku rodzin rolniczych, dziecko chore matka musi sprawować opiekę nad dzieckiem a jej mąż musi nadal pracować i tak się starać, by na wszystko wystarczyło a jego miejscem pracy jest właśnie to gospodarstwo rolne. I mam nadzieję, że swojej pracy nie zajmujesz się tylko zaspakajaniem swoich zachciewajek?
wwo

Napisano: 06 cze 2014, 21:05

Czasami się zastanawiam, ile trzeba zaangażować się samemu, by dokuczyć drugiemu ?
wwo

Napisano: 06 cze 2014, 21:25

co do świadczenia pielęgnacyjnego to nawet nie powinno być żadnych oświadczeń każdy rodzić na dziecko powinien dostać co najmniej najniższą krajową bez dyskusji ale rolnik który kłamie w oświadczeniu po to aby pobierać zdo na rodzica który ma emeryturę tego nie rozumiem
malutakaaaaa

Napisano: 06 cze 2014, 21:29

to nie jest dokuczanie rodzice powinni dostać podwyżkę bo współczuje takiej osobie co ma niepełnosprawne dziecko i naprawdę nie może pójść do pracy a świadczenie pielęgnacyjne wystarcza na "nic" przy dzisiejszych cenach i kosztach jakie trzeba ponieść w związku z leczeniem tego dziecka nie wiem zresztą czy mnie zrozumiesz jest jak jest każdy ma mieć wypłacane ok
malutakaaaaa

Napisano: 06 cze 2014, 21:40

malutakaaaaa pisze:co do świadczenia pielęgnacyjnego to nawet nie powinno być żadnych oświadczeń każdy rodzić na dziecko powinien dostać co najmniej najniższą krajową bez dyskusji ale rolnik który kłamie w oświadczeniu po to aby pobierać zdo na rodzica który ma emeryturę tego nie rozumiem
rolnik to oszukuje, ale jak tatuś sie zwalnia z pracy by "opiekowac się" chorym dzieckiem bo mamusia ma rente socjalną z której nie może zrezygnować mimo tego, ze to ona bidulka chodzi do lekarza z dzieckiem na rehabilitacje, zawozi go na zajęcia rewicośtam a tatus dorabia na czarno by rodzina mogła związać koniec z końcem bo mają jeszcze dwoje dzieci w tym jedno z nich także ma orzeczenie kwalifikujące do śp; mam wiedzę i o mamusiach, które oddadzą dziecko do szkoły, przedszkola, internatu a w tym czasie dorabiają na targu, w ciucholandzie w sadzie; ALE PRZECIEŻ TO ROLNICY KŁAMIĄ :mrgreen:
brzydal

Napisano: 07 cze 2014, 8:11

Gość pisze:czy w takiej decyzji podajecie też z ustawy o ubezpieczeniu rolników jakieś artykuły ?
taaa, i jeszcze ustawę o pomocy społecznej daj, o systemach informatycznych, o ławnikach ............................................................... nadinterpretujecie tak ustawy, że aż mi was żal ...
szpieg z krainy D

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x