w rozporządzeniu jest że zespół wspierająco-aktywizujący to kierownik domu i pracownicy świadczący usługi w domu.
Mam więc pytanie czy do ZW-A należy np. kierowca, księgowa?
Zespół Wspierająco-Aktywizujący to kto?
Re: Zespół Wspierająco-Aktywizujący to kto?
Kierowca i księgowa, pomocy/opiekuna nie Z.W-A tj: terapeuci zajęciowi, fizjoterapeuta, muzykoterapeuta, psycholog, pielęgniarka i oczywiście kierownik.
Dzięki za odpowiedź,
a czy jakiś zapis w ustawie/lub gdzieś mówiący o tym?
Mam też w takim razie pytanie, czy jeśli pracownik zatrudniony jest na stanowisku pedagog - kierowca, ( i w praktyce czas spędzony na dowożenie, odwożenie i inne sprawy związane z samochodem, tankowanie, papiery, naprawy zajmują jego 1/2 czasu pracy to czy do wskaźnika zatrudnienia jego etat jest liczony jako 1/2 czy jako cały?
a czy jakiś zapis w ustawie/lub gdzieś mówiący o tym?
Mam też w takim razie pytanie, czy jeśli pracownik zatrudniony jest na stanowisku pedagog - kierowca, ( i w praktyce czas spędzony na dowożenie, odwożenie i inne sprawy związane z samochodem, tankowanie, papiery, naprawy zajmują jego 1/2 czasu pracy to czy do wskaźnika zatrudnienia jego etat jest liczony jako 1/2 czy jako cały?
Rozporządzenie w sprawie środowiskowych domów samopomocy. (Kierownik + osoby świadczące specjalistyczne usługi). Jak masz łączone stanowiska to powinnaś mieć to zapisane w umowie o pracę takiej osoby z podziałem ile na jakim stanowisku pracuje (niekoniecznie dokładnie z rzeczywistością
). Musisz zachować współczynnik zatrudnienia całego zespołu 1 etat na 7 osób z A i 1 etat na 5 osób B.

Oprócz Zespół Wspierająco-Aktywizujący to kto? - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
przedłużenie decyzji
Wyrównanie dotacji do 1268 zł
ŚDS a Klub Seniora
dokumentowanie stazu pracy
DODATEK Z TRUDNE WARUNKI PRACY
WIĘKSZE DOTACJE CZAS NA PODWYŻKI W śDS
DOTACJE NIEZGODNIE Z USTAWĄ ŚDS
PODWYŻKI w ŚDS
dodatek funkcyjny
jjak wyliczyć odpłatność za październik po zmianie
Orzezczenie a kwalifikacja do SDS
DOTACJA NA UCZESTNIKA