zgon dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 23 lut 2016, 16:23

jak mam jej przyznac samotne za luty i alimenty >>>??? albo jedno albo drugie
Malinka19

Napisano: 23 lut 2016, 16:24

Odmowa samotnego to człowieczeństwo? Do tego doradź jej odwołanie, bo ma pozytywną decyzję jak w banku.
Naburmuszenie nie musi towarzyszyć znajomości ustawy. Poza tym wyobraź sobie, że od tej znajomości zależy Twoja praca. Jak będziesz dawać odmowy na samotne pomimo uprawnień, to kontrola nie będzie zwracać uwagi na Twoje człowieczeństwo - działasz na szkodę klienta takimi decyzjami.
Wiesz co ja doradzam takim klientkom (miałam analogiczną sytuację w styczniu)? Uchylam decyzję FA, przyznaję samotne i kieruję do pomocy społecznej, aby jej chociaż wyrównali celówką różnicę między FA a samotnym. Nie jest moją winą fakt, że samotne jest tak śmieszne niskie i nie ponoszę odpowiedzialności za śmierć dłużnika. Mogę być ludzka ale nie mogę łamać prawa.
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 16:25

Malinka19 pisze:jak mam jej przyznac samotne za luty i alimenty >>>??? albo jedno albo drugie
Nie, przyznajesz jej jedno świadczenie, w tym wypadku prawidłowe będzie przyznanie samotnego i uchylenie FA. Takie życie.
Opcję co dalej, podałam wyżej.
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 16:27

Malinka daj mi podstawę do twojego twierdzenia :D
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2016, 14:42

Witam. Dłużnik zmarł 4 maja. 11 maja dostałam informację od OWD, że nie żyje. 16 maja będę wypłacać za maj alimenty... Czy powinnam wypłacić czy nie?
kaska1520
Stażysta
Od: 01 lut 2016, 16:13
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2016, 9:49

ja w takim przypadku nie wypłacam
gra1

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x