Zgon dziecka a świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 cze 2014, 10:26

Hej, mam prośbę w związku z rozwiązaniem zagadki :) matka pobierała świadczenie pielęgnacyjne dodatek 200zł, zasiłek pielęgnacyjny i dodatek do rodzinnego z tyt.kształcenia i rehabilitacji, zostało to wypłacone 20 maja i matka przyniosła 30.05 odpis akt zgonu który nastąpił 20.05, robię wygaśnięcie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego czy dec. zmieniającą? (zrobiłam wygaśnięcie ale nie jestem czy nie powinnam zrobić zmieniającej i uchylić prawo do świadczenia pielęgnacyjnego) a później wydać decyzję do zwrotu za te dni które już się nie należą moja kwota którą wyliczyłam to 266,60 dobrze to zrobiłam? Do rodzinnego dam decyzję zmieniającą i uchylę prawo, a zasiłek pielęgnacyjny tez uchylić prawo czy wygasić? podpowiedzcie co robicie w takiej sytuacji. Dopiero uczę się tego więc jeszcze nie wiem wszystkiego...
Moniakaaa

Napisano: 02 cze 2014, 10:47

Nikt nie miał takiej sytuacji? Zaglądających jest coraz więcej ale odpowiedzi żadnej... :P
Gość

Napisano: 02 cze 2014, 10:52

ja uchylam.
Jak liczysz NP od kwoty 800 to masz dobrą kwotę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2014, 11:27

dzięki Elmer Ty jesteś niezawodna :) ktoś coś dorzuci? :)
Moniakaaa

Napisano: 02 cze 2014, 12:37

do Elmer bo tylko Ty udzielasz skrupulatnie podpowiedzi i odpowiedzi :) możesz podać podstawę prawną jaką stosujesz przy chyleniu ŚP, albo jakiś wzór,druk,szablon?
Kasiaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x