Zlecenie... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 mar 2017, 22:18

Witam,
Mam problem ze zrozumieniem utraty/uzyskiwania z umowy zlecenie.
Czy wogole pojedyncze zlecenia zawarte w trakcie pobierania świadczeń powinno być zgłaszane ( mam na mysli zlecenie jako dodatkowy dochód np. Ktoś ma umowę o pracę z najniższą a poza tym u innego pracodawcy zlecenia - czy każde takie dodatków zlecenua gdzieś zawarte powinien zgłosić i jak już zgłosi to przeciesz i tak nic z tym nie zrobię w sesie nue będzie uzysku).

Rozumiem ze robie tak ze zlecenie musi być zawarte min. na 3 miesiace żeby było brane pod uwagę, ale co w sytuacji jak ktoś ma zlecenie np. Od 15.01 do 15.02 ??? To jak to traktować ?
Pat
Stażysta
Od: 11 mar 2017, 22:07
Zajmuję się: Sw

Napisano: 11 mar 2017, 22:21

A co w Empatii pokazuje?
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 11 mar 2017, 22:29

To teoretyczne akurat czyli zakladamy ze jest składka ze zlecenis za zdrowotne co miesiąc.
Pat
Stażysta

Napisano: 11 mar 2017, 22:36

Teoretycznie a praktycznie to różne kwestie.

Dla mnie w głównej mierze Empatia jest wyznacznikiem- jeśli np jest ciągłość zatrudnienia na umowę zlecenie to wiesz jak masz robić. A papierowa umowa niech będzie w aktach sprawy- jak kontrola się przyczepi to powiesz " To kto w takim układzie kłamie i co mam zrobić?". Przecież ten nasz piękny kraj stawia na informatyzację więc niech ci wyżsi się głowią.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 11 mar 2017, 22:47

Ok tylko jak ktoś ma zlecenia cykliczne np. kelnerka na zleceniu co weekend to zleceniodawca nie będzie latać co tydzień żeby wyglosIC od pon do piątku a zdobić na weekend ☺

No i co wogole ze zleceniami krótkimi bez 2 miesiąca jak ktoś mi zgłosi ze zawarł w ostatnim miesiącu takowe na 3 dni...

No kurcze im więcej czytam tym mniej wiem...
Pat
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x