zmiana decyzji
zmiana decyzji
Wnioskodawca złożył mi oświadczenie o zgodzie na zmiane decyzji i oświadczył potwierdzając stossownymi dkumentami wzrost dochodu. wynika z dokumnetów ze przekrecza mi 456 zł i teraz juak ma wygladac decyzja?? tylko odmawiająca prawa do styp?Juz sie pogubiłam w tym wszystkim....
Re: zmiana decyzji
w zaleznosci jak napisałes w 1 decyzji.
jesli przezynałas tylko do grudnia
od stycznia przekracza to ja wcale nie wydaje decyzji bo po co. skoro mozna przyznac na 1-10 m-c
jesli przezynałas tylko do grudnia
od stycznia przekracza to ja wcale nie wydaje decyzji bo po co. skoro mozna przyznac na 1-10 m-c
ja robię tak samo jak 1986;-) przeliczam dochód i tak zostawiam, chyba że masz przyznane na dłuższy okres niż do grudnia
no dobra ale czy nie powinno się cofnac prawa do stypendium?? wnioskodawca złożył oswiadczenie i jak go powiadomić ze nie dostanbie?
ale co cofnac ?
skoro otrzymaj decyzje przyznajaco na pewien okrez zgodnie z ustawa. na wiecej m-c nie musi. ustawa stanowi: MOZE otrzymac styp.
skoro otrzymaj decyzje przyznajaco na pewien okrez zgodnie z ustawa. na wiecej m-c nie musi. ustawa stanowi: MOZE otrzymac styp.
i nawet jesli osoba skłąda mi oswiadczenie zgode na zmianę decyzji??
ale po co ta zgoda na zmianę decyzji? skoro tamta decyzja jest wykonana już (wypłacono stypendium) po prostu nie przyznajesz teraz po nowym roku jak kasę dostaniemy nie zmieniasz jej przedłużając okres przyznania, ja bym nie brała żadnej zgody na zmianę decyzji, tylko dokumenty potwierdzające uzyskanie dochodu
no ok ale powiedzmy podjał prace w lutym to na styczen się jeszcze łapał to przeciez przyznajesz na styczeń
No tak ale abyśmy mogli zbierać oświadczenia i zmieniać decyzję to pierwsza decyzja musi być w mocy czyli na cały rok szkolny, ja staram się przeliczać od ręki i jeżeli dochód przekracza to sugeruję rezygnację ze stypendium i nie wydaję decyzji jeżeli czasami się nie da to wydaję decyzję wstrzymującą.
Oprócz zmiana decyzji - Stypendia przeczytaj również:
zmiana miejsca zamieszkania
sygnity
dochody nowa
PIT-8C
zas. szkolny w jakiej formie
D. ZMIENIAJACA
pomocy
prace społeczno użyteczne
czy przyznać Zasiłek szkolny?
program do stypendium
Kiedy wypłaty stypendium w tym roku ?