Zmiana decyzji od X 2015r. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 24 wrz 2015, 8:47

Witam!
Chciałam zapytać osoby opracowujące decyzje jaką podstawę prawną będą stosować w nowym decyzjach? Chodzi mi o to czy w związku ze zmianą przepisów będziecie powoływać się na art. 106 ust.5 i na bieżąco uchylać decyzję czy będziecie wznawiać postępowanie do każdej sprawy?
Dziękuję!
Malwinka

Napisano: 24 wrz 2015, 12:26

Moi klienci piszą wniosek i wyrażają zgodę na zmianę decyzji o zasiłku stałym w związku ze zmianą kryterium.
kto1

Napisano: 24 wrz 2015, 13:15

Nic nie uchylamy. Zmiana decyzji ostatniej jaką ma klient.art.106 ust.5 oraz rozporządzenie........po rozpatrzeniu wniosku P.......( też bierzemy taką zgodę jak kto1)
t.franek

Napisano: 25 wrz 2015, 8:29

Czy jeszcze ktoś będzie robił zmianę decyzji a nie uchylenie?
Malwinka

Napisano: 25 wrz 2015, 11:39

1.Zmienić decyzję Nr........ z dnia ........... w części dotyczącej wysokości zasiłku stałego w ten sposób że, od dnia 1 października 2015 roku zmieniam wysokość zasiłku stałego z kwoty........... na kwotę...........zł miesięcznie.
2.pozostałe elementy decyzji pozostają bez zmian
3. Nadać decyzji rygor natychmiastowej wykonalności. Oczywiście wywiad przed wydaniem decyzji
eliza123

Napisano: 25 wrz 2015, 12:57

jak Eliza jest bardzo dobrze
nina12

Napisano: 25 wrz 2015, 14:10

A ja będę uchylał wszystkie decyzje w związku ze zmianą przepisów prawa.
I przyznam nowe decyzje na mocy nowych przepisów.
Dlaczego tak?
Jak mam decyzję na zasiłek stały wydaną w 2013 roku i była ona już kilka razy zmieniana to uchylenie jej uporządkuje mi sprawę.
Będę miał nową decyzję i do niej będę odnosił ewentualne kolejne zmiany.
Stefan

Napisano: 25 wrz 2015, 15:33

Stefan a będziesz przy każdym wniosku osoby wznawiał postępowanie?
Malwinka

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem