zmiana decyzji - Sygnity

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

zmiana decyzji - Sygnity

Post autor: referent12 »

Wpowadzam wniosek w zwiazku ze zmiana sytuacji zyciowej , gdyz nastapila utrata dochodu i Panstwo bede łapali sie na pierwsze dziecko.( zlozony jest wniosek). Do tej pory pobierali na drugie bez dochosu. I mam pewien problem gdyz gdy wprowadze wniosek o zmiane i potem gdy zatwierdze ta decyzje to w tamtej pierwszej na to drugie dziecko bez dochodu mam decyzja wygasla nie zrealizowana zamiast zastapiona w wyniku ... i nie wiem czy moze cos zle zaznaczam czy jak prosze o pomoc?:)
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: zmiana decyzji - Sygnity

Post autor: mika31 »

nowy wniosek - nowa decyzja i nie będzie problemu :)
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Tak robiłam do tej pory, ale teraz postanowilam tak wprowadzac:) Ostatnio jak wprowadzałam tez o zmiane na nowo narodzone dziecko to wyszło mi wszystko tak jak byc powinno ;)
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

referent12 pisze:Tak robiłam do tej pory, ale teraz postanowilam tak wprowadzac:) Ostatnio jak wprowadzałam tez o zmiane na nowo narodzone dziecko to wyszło mi wszystko tak jak byc powinno ;)
no to nie pomogę :)
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

ale dziekuje za chęci:)moze ktos inny pomoze?
gosc

Post autor: gosc »

przy obu dzieciakach musi być zaznaczone że jest na nie wnioskowana pomoc
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

nom i mam tak zaznaczone i niestety nic :) jeszcze ktos ma jakis pomysl?
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Post autor: agawa »

Czy po zmianie decyzji w planie wypłat masz to drugie dziecko? Jeśli w nowym planie wypłat jest obydwoje dzieci - to chyba nic nie szkodzi, że poprzednia decyzja została wygaszona. Też tak miałam raz albo dwa. A teraz mam zawsze zastąpienie. Nie jestem w stanie dokładnie określić co technicznie należałoby zrobić, żeby było zastąpienie poprzedniej a nie jej wygaśnięcie, bo na pewno jest jakiś szczegół.
amm

Post autor: amm »

W Sygnity tak już jest, jak wprowadzasz urodzenie przez wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny to wniosek pierwotny zamyka się i wypłaty na stare dziecko i nowe dziecko idą z bieżącego.
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Tak tak w nowym planie wyplat mam obydwoje dzieci:) Nom czyli musi zostac tak jak jest i dziekuje za pomoc:)
ODPOWIEDZ