zmiana kryterium!

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
asia111

Re: zmiana kryterium!

Post autor: asia111 »

Mam problem. Pierwszy raz przyjmuję i rozliczam stypendia a tu od razu zmiana kryterium dochodowego... W związku z tym mam pytanie: skoro mam przyjmować wnioski do 15 września (456 zł), to osoby które łapią się na ten nowy próg (od 1 października) mam przyjmować w tym samym czasie- tzn. do 15 września? Czy też może mam zrobić dwie tury naboru wniosków- I do 15.09 a drugi od 01.10. i przybijać datę październikową na wnioskach? do kiedy w takim razie miałabym przyjmować wnioski obowiązujące za październik? masakra....
fi fi

Post autor: fi fi »

Malo tego we wrześniu niektórzy dostaną 50 na dojazd lub 90 na zamieszkanie do rodzinnego zwiększy się dochód o te składniki. Im więcej myślisz tym więcej wymyślisz. A co wy na odliczanie od biletów miesięcznych kwoty 50 zł dodatku do rodzinnego odliczacie czy bierzecie całą kwotę do wydatków.
ggg

Post autor: ggg »

całe
stypendium 2015

Post autor: stypendium 2015 »

Ja też uwzględniam całą kwotę za bilety do wydatków
1986

Post autor: 1986 »

JA TEZ CAŁE

dodatek na dojazd nie jest tylko na bilet..
asia111

asia111 pisze:Mam problem. Pierwszy raz przyjmuję i rozliczam stypendia a tu od razu zmiana kryterium dochodowego... W związku z tym mam pytanie: skoro mam przyjmować wnioski do 15 września (456 zł), to osoby które łapią się na ten nowy próg (od 1 października) mam przyjmować w tym samym czasie- tzn. do 15 września? Czy też może mam zrobić dwie tury naboru wniosków- I do 15.09 a drugi od 01.10. i przybijać datę październikową na wnioskach? do kiedy w takim razie miałabym przyjmować wnioski obowiązujące za październik? masakra....
i co, nikt nie pomoze?:)
stypendium 2015

Ja nie wiem czy to jest poprawnie ale ja myślałam zeby normalnie przyjmować wnioski do 15 września i te osoby, które sie niezałapały na stary pułap dochodowy a bedą mieścic się w nowym, za wrzesień dać im odmowe a od pażdziernika zmienić i przyznać normalnie tylko sie zastanawiam czy w takim razie brać dochody za sierpień czy znowu przeliczać i brać pod uweagę już wrzesniowe dochody?
stypendium 2015

Nikt nie pomoże :?: :?: :?: :?:
Gość

Post autor: Gość »

wg mnie dochód za sierpień normalnie i przyznajemy od pazdziernika a za wrzesien odmowa
asia111

asia111 pisze:
asia111 pisze:Mam problem. Pierwszy raz przyjmuję i rozliczam stypendia a tu od razu zmiana kryterium dochodowego... W związku z tym mam pytanie: skoro mam przyjmować wnioski do 15 września (456 zł), to osoby które łapią się na ten nowy próg (od 1 października) mam przyjmować w tym samym czasie- tzn. do 15 września? Czy też może mam zrobić dwie tury naboru wniosków- I do 15.09 a drugi od 01.10. i przybijać datę październikową na wnioskach? do kiedy w takim razie miałabym przyjmować wnioski obowiązujące za październik? masakra....
i co, nikt nie pomoze?:)
CZYLI MAM przyjmować wszystko do 15 października, tak? i dochody brać za miesiąc poprzedzający w obu przypadkach? a jezeli ktoś przyniesie mi do tego 15 września już ten drugi pułap dochodowy, to mam go liczyć na starych zasadach, czy już na nowych??? (np. ha przeliczeniowe już za 288 czy nadal 250?)
ODPOWIEDZ