zmiana kryterium!
Re: zmiana kryterium!
do 15 września przyjmujemy wnioski przynajmniej ja planuje tak robić i komu za sierpień dochody przekroczą i na nowy pułap się będzie łapać to wtedy od października otrzyma stypendium myśle że to jest najlepszy sposób
dokładnie
przyjmujemy wszystkie do 15 września i jeśli np. ktoś będzie miał dochód na osobę 500 zł,to dostanie odmowę na wrzesień i przyznanie stypendium od października
wszystko w jednej decyzji
przyjmujemy wszystkie do 15 września i jeśli np. ktoś będzie miał dochód na osobę 500 zł,to dostanie odmowę na wrzesień i przyznanie stypendium od października
wszystko w jednej decyzji
czyli wszystko przyjmuję do 15 września, licząc dochód na starych zasadach- 456 zł/ ha przeliczeniowy 250 zł i biorę dochody za miesiąc poprzedzający, tak?
no tak, a osobom, którym przekroczyło brać pod uwagę już nowy dochód i jak sie kwalifikują to wtedy przyznajemy od października ja bym tak robiła
Czy jesli osoba wykazuje dochód za sierpień bo wniosek złożyła we wrześniu i ma decyzje odmowną i przyjdzie 01.10 i oświadczy dochód za wrzesien (miesci się w wyższym kryterium )to od października jej przyznaje bo mieści się juz w tej wyższej kwocie kryterium? jak to rozumiecie?
we wrześniu 2012 MEN na swojej stronie opublikowało artykuł "pomoc materialna a zmiana progów dochodowych"
w 2012 roku była identyczna sytuacja - zmieniło się kryterium i kwota zasiłku rodzinnego
nie wiem czy ten artykuł jeszcze tam jest w archiwum
tam było podane jak należy rozpatrywać wnioski
w 2012 roku była identyczna sytuacja - zmieniło się kryterium i kwota zasiłku rodzinnego
nie wiem czy ten artykuł jeszcze tam jest w archiwum
tam było podane jak należy rozpatrywać wnioski
tu jest ten artykuł
https://kuratorium.kielce.pl/8959/pomoc- ... ochodowych
https://kuratorium.kielce.pl/8959/pomoc- ... ochodowych
Jakoś nie mogę się dopatrzeć w tym komentarzu jednej rzeczy - za jaki miesiąc brać dochód, jeżeli osoba złoży wniosek do 15 września?
W teorii i praktyce z sierpnia, bo we wrześniu za wrzesień nie przedłożą, ale co w takim razie z osobami, które złożą wniosek w październiku argumentując to zmianą kryterium (co jest wystarczającym powodem wg tego samego komentarza)? Wtedy z września czy w imię równości, też z sierpnia?
Jak to uargumentować? Nie pasuje mi ten wybór "stypendium od października". Normalnie powinna być odmowa, i jeszcze raz wniosek w październiku, wtedy wszyscy równo dochód za wrzesień i nowe kryterium. A tutaj wchodzi ten sierpień i nie wiem jak to ugryźć.
W teorii i praktyce z sierpnia, bo we wrześniu za wrzesień nie przedłożą, ale co w takim razie z osobami, które złożą wniosek w październiku argumentując to zmianą kryterium (co jest wystarczającym powodem wg tego samego komentarza)? Wtedy z września czy w imię równości, też z sierpnia?
Jak to uargumentować? Nie pasuje mi ten wybór "stypendium od października". Normalnie powinna być odmowa, i jeszcze raz wniosek w październiku, wtedy wszyscy równo dochód za wrzesień i nowe kryterium. A tutaj wchodzi ten sierpień i nie wiem jak to ugryźć.
Ja myślę ze powinno się brać sierpniowy dochód i jak wspomniałam wcześniej jezeli komuś za sierpień przekroczy a załapie sie na nowa kwotę dochodu to wtedy za wrzesiń odmowa a od października przyznane ja to tak rozumiem zeby bardziej nieskomplikować sobie pracy
abc
jeśli uznacie, że te argumenty za złożeniem wniosku w październiku są zasadne,to dochód bierzecie za miesiac poprzedzający,czyli wrzesień - tu wyjątków od ustawy nie ma
jeśli uznacie, że te argumenty za złożeniem wniosku w październiku są zasadne,to dochód bierzecie za miesiac poprzedzający,czyli wrzesień - tu wyjątków od ustawy nie ma
Oprócz zmiana kryterium! - Stypendia przeczytaj również:
zasiłek szkolny w wakacje
do kiedy rozliczacie 1 pólrocze 2015?
wszczęcie postępowania
decyzja zmieniajaca
sprawozdanie
wygaszenieee
dla osób ręcznie wprowadzających
szkoła policealna
inernet
PYTANIE
Zakład karny