zmiana miejsca zamieszkania - wzór decyzji - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 maja 2013, 12:13

muszę zrobić decyzję uchylającą dla kobiety , która zmieniła miejsce zamieszkania, jestem na zastępstwie a wcześniej u nas nie była robiona taka decyzja, nie wiem jak się do tego zabrać, a kobieta ma zasiłek rodzinny, zasiłek pielęgnacyjny i świadczenie pielęgnacyjne i nie wiem czy to wszystko zrobić jedną decyzją czy do każdego świadczenia osobno... jeżeli ktoś ma to proszę o wzór decyzji lub uzasadnienia
~ona 34

Napisano: 08 maja 2013, 15:02

podstawa

Na podstawie art. 104, 155 art. Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity: Dz. U. z 2013 poz.267) art. 2 pkt. 1 , art. 3 pkt 11, art.6, art. 20, art. 23, art. 25, art. 32 ust. 2 Ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (tekst jednolity: Dz. U. z 2006 r. Nr 139 poz. 992 z późn. zm.), Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z 27 grudnia 2011 r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenia rodzinne (Dz. U. z 2011 r. Nr 298, poz.1769), upoważnienia Wójta Gminy ...................... dla Kierownika do prowadzenia postępowania w sprawach świadczeń rodzinnych, a także do wydawania w tych sprawach decyzji administracyjnych, uwzględniając pisemne oświadczenie Pani .................... z dnia.............. r.

orzekam

1. uchylić w całości decyzję ostateczną Nr SR........ z dnia ............. od dnia ................

uzasadnienie
Decyzją ostateczną Nr SR.......... z dnia .............. r. został przyznany Pani zasiłek rodzinny na córkę ................ Zgodnie z art. 155 Kodeksu postępowania administracyjnego decyzja ostateczna, na mocy której strona nabyła prawo, może być w każdym czasie za zgodą strony uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał, jeżeli przepisy szczególne nie sprzeciwiają się uchyleniu lub zmianie takiej decyzji i przemawia za tym interes społeczny lub słuszny interes strony.
W dniu 30.11.2012r. wystąpiła Pani do tutejszego Ośrodka o wstrzymanie wypłaty świadczeń rodzinnych od miesiąca grudnia 2012r. ponieważ zmieniła Pani miejsce zamieszkania. Poinformowała nas Pani, że obecnie mieszka pod adresem ......................... Ponieważ, zgodnie z art. 15 ust. 2 wniosek składa się w urzędzie gminy lub miasta właściwym ze względu na miejsce zamieszkania osoby uprawninonej , należało orzec jak w sentencji.
~ja

Napisano: 08 maja 2013, 15:06

ale podstawe sobie sprawdx a dwa to nie m,ozesz tego zrobic jedna decyzja tylko kazde swiadczenie osobno
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x