witam!
czy robicie zmianę decyzji z sytuacji gdy świadczeniaobiorca zmienia nazwisko? sytuacja dochodowa i rodzinna nie zmienia się we wniosku chodzi tylko o zmianę nazwiska
ja wpinam do akt- dowód nowy jeśli już ma i akt małżeństwa, aktualizuje w systemie dane i na liście jest nowe nazwisko, myślę że to wystarczy. Nie ma podstawy do zmiany decyzji.
A jeśli męża wcześniej nie było w składzie rodziny to jego dochody.
osoba pisze mi wniosek o zmiane decyzji w części .... bo zmienila się sytuacja rodzinna, ew.dochodowa- zależy to nowy wniosek ew. skład rodziny itd.
może się przyda
………………………….. . r.
………………………
Pani
………………….
DECYZJA
Na podstawie art.3 ust.11, art.32 Ustawy o świadczeniach rodzinnych z dnia 28 listopada 2003 r. (Dz.U.Nr 139, poz. 992 z 2006 r z późn. zm. ) i art.104, art.107 oraz art.163 Kodeksu Postępowania Administracyjnego ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. ( Tekst jednolity Dz.U.Nr 98, poz.1071 z 2000r z późn.zm. )
Zmieniam
W decyzji Nr ………………….. z dnia ………………… r. w sprawie ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego wraz z dodatkiem, zmieniam nazwisko wnioskodawcy z „……………………..” na „…………………”.
Pozostałe zapisy nie ulegają zmianie.
Uzasadnienie
Na podstawie odpisu skróconego aktu małżeństwa Nr …………… z dnia ………….. r. stwierdzono, że po zawarciu małżeństwa zmieniła Pani nazwisko.
Z tych względów należało zmienić decyzję wydaną w sprawie przyznania Pani zasiłku rodzinnego wraz z dodatkiem w zakresie nazwiska wnioskodawcy.
Pouczenie
Od niniejszej decyzji przysługuje odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ……………. za pośrednictwem tutejszej Instytucji w terminie 14 dni od daty doręczenia niniejszej decyzji.