Szanowni Państwo,
w SI KDR wprowadzono zmianę, zgodnie z którą administratorzy (osoby mające dostęp do Modułu Administracyjnego) mogą dokonać zmiany jednego z parametrów, jakim jest treść wiadomości sms wysyłanej do wnioskodawców w chwili potwierdzenia przez użytkownika SI KDR odbioru wyprodukowanych Kart.
Aby zmienić treść wiadomości, należy wejść w MADM w zarządzanie parametrami, wybrać parametr „TRESC_SMS”, wejść w tryb edycji i w tym trybie dodać nowy tekst wiadomości, ustawiając również datę początkową i końcową. W tych datach osoby, które zawnioskowały o KDR w danej gminie, będą otrzymywały sms o treści ustawionej przez administratora gminnego. Poza tym okresem treść sms będzie zgodna z treścią domyślną, ustawioną przez administratora centralnego. Znacznika „domyślna” nie można zaznaczyć z poziomu administratora gminnego, ponieważ oznacza on, że ustawiona treść wiadomości domyślnie obowiązuje we wszystkich gminach, poza tymi, które ustawiły własną treść wiadomości.
Jakiś konkretne zastosowanie tego ?
zmiana treści smsa
-
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zmiana treści smsa
Tak, można napisać, ze jest promocja w Biedronce na ziemniaki.
A tak zupełnie poważnie, to podejrzewam, że zrobili to ze względu na prośby osób, które odbierały KDR gdy zaczynał się koronawirus, można by było dodać tam info, że np. Proszę o wcześniejszy kontakt z pracownikiem OPS tel. xxx aby umówić się na odbiór kart. Ewentualnie np. "Należy pamiętać, że przy odbiorze KDR należy mieć założoną maseczkę i rękawiczki".
To jedyne co mi przychodzi do głowy, ewentualnie dodać godziny otwarcia ośrodka - ja nic nie dopisuje na chwilę obecną.
Lepiej by dodali opcję przypomnienia o konieczności odbioru KDR w stylu "Ponownie wyślij sms do osób, których KDR oczekuje na odbiór" z możliwością użycia guzika raz na 2 tyg, albo miesiąc.

A tak zupełnie poważnie, to podejrzewam, że zrobili to ze względu na prośby osób, które odbierały KDR gdy zaczynał się koronawirus, można by było dodać tam info, że np. Proszę o wcześniejszy kontakt z pracownikiem OPS tel. xxx aby umówić się na odbiór kart. Ewentualnie np. "Należy pamiętać, że przy odbiorze KDR należy mieć założoną maseczkę i rękawiczki".
To jedyne co mi przychodzi do głowy, ewentualnie dodać godziny otwarcia ośrodka - ja nic nie dopisuje na chwilę obecną.
Lepiej by dodali opcję przypomnienia o konieczności odbioru KDR w stylu "Ponownie wyślij sms do osób, których KDR oczekuje na odbiór" z możliwością użycia guzika raz na 2 tyg, albo miesiąc.
-
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
Re: zmiana treści smsa
[/quote]
to byłoby najlepsze
[/quote]
to byłoby najlepsze

Oprócz zmiana treści smsa - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
dodatkowa karta i czy wniosek przekazac innej gminie
akt urodzenia dziecka
sprawozdanie so1
problem ze sprawozdaniem
Błędy we wniosku elektronicznym
jak rozliczacie dotację z KDR?pomocy!!!
Zmiana nazwisk i domówienie karty
Do kiedy sprawozdania
Gdzie zadzwonic o pomoc jesli mam błędy we wniosku a sprawa została zakończona?
Sprawozdanie
Wgląd rodziców do KDR dzieci
Przedłużenie terminu kdr dla osoby uczącej się - jak ma wyglądać wniosek?
Opłaty za karte elektronicznę prosze o pomoc
jak policzyć opłaty za kdr
czy KDR się należy
Karta dodakowa -inny wnioskodawca