►Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 9    [ Posty: 83 ]

Napisano: 08 sty 2026, 11:05

zombi pisze:
05 sty 2026, 13:12
anavika pisze:
05 sty 2026, 10:55
zombi pisze:
05 sty 2026, 9:45
Pierwszy raz będę robić zmianę decyzji w związku ze zmianą kwoty świadczenia pielęgnacyjnego. Podstawę, uzasadnienie ogarnęłam, tylko jak to technicznie w programie? Skąd będę wiedzieć ile tych decyzji mam zrobić? Da się jakiś wydruk osób zrobić pobierających ŚP? I następnie jak to ma wyglądać? Decyzja z decyzji?(której, pierwotnej?). Podpowie ktoś tak krok po kroku jak poprawnie to zrobić?
jeśli to Sygnity to: Wszystkie decyzje -> filtr -> Pokaż decyzje (zaznaczasz SP do zmiany) -> Zastosuj. Wyskakują ci decyzje do zmiany, dajesz CTRL+A (zaznaczasz wszystkie) i decyzja z decyzji
Wyskakuje mi połowa decyzji które są... nie wiem dlaczego. Co z resztą? Porównałam z listą wypłat, powinno być 99 osób, a z filtra wyskoczyło mi 48...
Trzeba pisać do sygnity , mi odesłali jaka wgrać poprawkę.
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2026, 12:18

W jaki sposób dodać składkę do KRUS przy zmianie decyzji ŚP (waloryzacja)? Chodzi o to, że program mi z automatu daje ZUS, a świadczeniobiorca ma KRUS i próbuję to zmienić, ale pole jest szare i nie mogę zmodyfikować.
zombi
Referent
Od: 24 sty 2024, 15:48
Zajmuję się: FA

Napisano: 13 sty 2026, 9:18

Jeśli jest to decyzja, z której szły wypłaty, to pewnie musisz zrobić "decyzję z decyzji" i w modyfikacji planów wypłat będzie z prawej strony aktywne pole ZUS/KRUS. Najeżdżasz wtedy na konkretną składkę i klikasz w to pole.
Arla
Starszy referent
Od: 08 lip 2014, 10:36
Zajmuję się: ŚR, SW

Strona 9 z 9    [ Posty: 83 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x