Zmiany w FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 6 z 11    [ Posty: 106 ]

Napisano: 20 sie 2015, 14:15

szczerze to komornik będzie miał to gdzieś i po prostu będzie prosił o informacje jak się będzie zbliżał termin spłaty.
O ile nas mogą naciągnąć na tę robotę, to komornik będzie miał to w d...upie i nie wyobrażam sobie by on to wprowadzał
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 14:16

jeszcze jak tos nic nie płaci to rozumiem ze można obliczyc ale jak obliczyc i jak to teraz sprawdzic ze wpłaty które dłużnik wpłacał czy tez komornik sciagał zaliczone zosytały na wpłate np. wypłaty z stycznia 2008r a odsetki tyle i tyle. przeciez to nie jest realne :cry:
Nowa FA

Napisano: 20 sie 2015, 14:30

ja sie juz załamałam, nie podołam temu. Dopiero co zrozumiałam postepowanie obowiązujące ustawa a tu znowu jakies cuda wianki.Programu jescze nie dokońca ogarniam.
Elmer wytłumacz mi jak wyliczyc jak tos spłacił za okres 2008/2009 jakas tram kwote. Jak ty to liczysz? pomóż
Nowa FA

Napisano: 20 sie 2015, 14:34

Elmer pisze:szczerze to komornik będzie miał to gdzieś i po prostu będzie prosił o informacje jak się będzie zbliżał termin spłaty.
Szczerze to ja będę miała gdzieś to że komornicy będą mieli to gdzieś 8-) jak ten zapis wejdzie to "olewczy" stosunek komornika do naszej ciężkiej pracy nie będzie miał wpływu na obowiązek wykonania zapisów noweli :?
Elmer pisze:O ile nas mogą naciągnąć na tę robotę, to komornik będzie miał to w d...upie i nie wyobrażam sobie by on to wprowadzał
Nie będzie mnie za bardzo interesowało czy komornik wprowadzi to sobie czy nie, za bałagan w jego aktach ja odpowiadać nie będę.

Wydaje mi się że czeka nas "trochę" roboty, nie możemy zapomnieć o żadnej wypłacie nawet tej pojedynczej.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 14:56

Dokładnie tak jak RR - my jesteśmy wierzycielem, my wiemy ile jest do zwrotu fa i my podamy komornikowi ile tego zostało, z uwzględnieniem naszych rozliczeń kwot dotychczas zwróconych. Podamy tez od kiedy naliczane są odsetki od każdej należności i ile ich zostało i komornik będzie miał obowiązek dalej je naliczać i egzekwować w trybie egzekucji sądowej uwzględniając nasz przepisy.

I nie ma co się dłużej nad tym rozwodzić
małami

Napisano: 20 sie 2015, 15:08

niby wszysko jasne ale ja dalej nie rozumiem jak mam podac komornikowi jak była dokonana jakakolwiek wpłata od dłużnika .
Np, co miesiąc wypłacamy od marca 2013r wierzycielce po 300zł 7X300 =2100zł dłużnik wpłacił 1400zł a odsetki 136 zł
Nie ja juz swiaruje :roll:
abcde

Napisano: 20 sie 2015, 15:10

trochę roboty....
Ja mam nie tylko FA ale tez ZR.
Nie bardzo widzę kiedy to ogarnę
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 15:15

ja tez mam FA i SR i chyba musze sie w jakie ziólka zaopatrzyc uspakajające :roll:
Elmer a jak to mozna w zebach obliczyc jak tos spłaca?
abcde

Napisano: 20 sie 2015, 15:17

tabelka w exelu do każdego indywidualnego zestawienia z progarmu.
A najlepsze będzie to, że się na końcu odsetki nie będą zgadzać
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 15:24

a jakby tak stworzyc fikcyjne upomnienie i tam są odsetki na dany dzień?
abcde

Strona 6 z 11    [ Posty: 106 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x