zmiany w kierunkach AS
Re: zmiany w kierunkach AS
Nie robiłam i w tym semestrze nie zrobię tego - wszystkie kierunki są nieatrakcyjnecpr1 pisze:Czy ktoś już to robił??

Myślę, że skoro jest napisane "Wprowadzono MOŻLIWOŚĆ...", to nie jest naszym obowiązkiem opiniować każdy wniosek, w którym czesne wynosi powyżej 3000 zł. Poza tym, moim studentom, jak nie powiesz, że jest taka możliwość, to nic nie wiedzą, a myślę, że to z ich strony powinno wyjść jakieś pismo z prośbą o zwiększenie dofinansowania.
Własnie wpadłam na pomysł, żeby każdemu studentowi, który będzie chciał zwiększenia dofinansowania, kazać napisać to pismo pod katem wytycznych PFRON-u....
Własnie wpadłam na pomysł, żeby każdemu studentowi, który będzie chciał zwiększenia dofinansowania, kazać napisać to pismo pod katem wytycznych PFRON-u....

u mnie we wniosku od razu jest wpisana kwota całego czesnego i to już jest wykładnia. A rozpatrując wniosek daję wyjaśnienie dlaczego kwota jest niższa niż składają. Teraz stoję z ta opinią;/
Pytanie, czy to faktycznie my "z automatu" mamy "próbować zwiększyć" te kwoty, czy jednak student powinien zwrócić się z takim pisemkiem?cpr1 pisze:u mnie we wniosku od razu jest wpisana kwota całego czesnego i to już jest wykładnia. A rozpatrując wniosek daję wyjaśnienie dlaczego kwota jest niższa niż składają. Teraz stoję z ta opinią;/
zależny co masz we wnioskowanej kwocie, jeżeli student wnioskuje o więcej musisz albo dać albo uzasadnić dlaczego jest 3tys.
Powołując się za zapis z kierunków(..) trzeba wydać opinię pozytywną lub negatywną.
Powołując się za zapis z kierunków(..) trzeba wydać opinię pozytywną lub negatywną.
"Z automatu" trzeba wydać opinię "przede wszystkim ze względu na atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy".
Jak podejść do tej opinii
Jak podejść do tej opinii

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
pracujemy na treściąRenia P pisze:czy ktoś zastanawiał się nad umową na moduł II?
Oprócz zmiany w kierunkach AS - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Moduł I - dojazd ekspert PFRON
As
Moduł II- proszę o pomoc
ewaluacja
B1
AS - proszę o pomoc!!!!
2 kierunki studiów
Aktywny samorząd - nowe kierunki!!
Moduł II Kontrola
AS powtarzanie semestru
As- baza