uchyliłam kobiecie decyzję. zwróciła NP przed wydaniem decyzji zwrotowej. i teraz czy ja mogę wystawić decyzję o NP i zobowiazują do zwrotu w jednej i tam wpisać że w dniu dokonano wpłaty i zaliczono to na poczet NP czy jednak osobno? zcy może tej osotaniej decyzji w ogole nie wydajecie?
Ja miałam taki przypadek i wydałam decyzję o umorzeniu postępowania w części dotyczącej zwrotu nienależnie pobranych świadczeń.
Jeżeli zwróciła przed wydaniem decyzji o uznaniu za NP, to taką decyzję i tak musisz wydać. Nie wydajesz potem decyzji o zwrocie, tylko o umorzeniu postępowania.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Ja wszczynam jedno postępowanie w sprawie nienależnie pobranych świadczeń. Potem w takich sytuacjach można zrobić -jak już pisałam - umorzenie w części dot. zwrotu.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
ja w takim przypadku też pisałam decyzję o np, w której zaznaczyłam, ze wyprzedziła czynności administracyjne, dokonała zwrotu w całosci a wiec odstepuje sie od zwrotu. Decyzja o np zawsze musi byc, nawet jak wpłaci po wszczeciu ws. uchylenia.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)