zob.wymagalne
zob.wymagalne
Zwiekszenie dotacji celowej na sfinansowanie zob.wymagalnych mozna przeznaczyć na koszty obsługi??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zob.wymagalne
małopolska- telefonicznie usłyszałam że można ale nic na piśmie nie ma...
Do OL. mam pytanie związane z wyrównywaniem składek do ZUS za "krusowców"- rozdz.85212. Wyrównywałam skł.E.R od 2013r. i od tego płaciłam odsetki. Czy wydatek na odsetki uznać do kosztów obsługi czy nie .
I co robicie z ta dotacją na realizację zob. wymagalnych wynikających ze świadczeń rodzinnych? Dajecie tylko na zasiłki czy liczycie 3%? Jestem z Wielkopolski, dzwoniłam do UW i nie dostałam żadnej odpowiedzi, bo nie wiedzą. Napisałam maila, ale na razie cisza. I nie wiem co mam robić. Skarbnik już może mi to wprowadzać zarządzeniem, ale nie wiem jak rozdzielić pieniądze
Odsetki od składek zdr.według mnie to nie są koszty obsługi jeśli dotyczą świadczeniobiorców
Charytatywnie zaczynacie pracować? Jak wskazuję zobowiązania wymagalne to razem z 3%. Jeśli w żadnym piśmie nie wskazali, że bez kosztów obsługi to trzeba o siebie też zadbać.
dolnośląskie: wymagalne z kosztami obsługi-tak telefonicznie mi we Wrocławiu przekazali
Oprócz zob.wymagalne - Księgowość przeczytaj również:
VAT w PCPR
zakup licencji
Odsetki z bieżących wypłat. POMOCY...
centralizacja VAT
umowa zlecenie -składki zus
Jakie lata do JPK
Wdrożenie a 2%
do gumi
nagroda uznaniowa -zasiłek chorobowy
pieniądze z 2% na obsługę programu 500+
staż unijny