Temat powtarza się na forum średnio co 2-3 dni, ale z uwagi na nowa odsłonę nie każę Ci szukać.Terseska? pisze:PRZYSZŁA KOBIETA I TWIERDZI że jej należy się na męża szo bo w telewizji tak mówili a świadczenie pielęgnacyjne?![]()
![]()
![]()
Ja po 50 sprawach odesłanych z SKO z identycznym uzasadnieniem, że pozostawanie w związku małżeńskim nie może stanowić podstawy odmowy SP sobie darowałem. Obecnie przyznaję.kb pisze:swiadczenienia pielegnacyjnego za to nie przyznalam zadnego malzonkowi na malzonka
To jest własnie norma w orzecznictwie, o której pisałem wcześniej.dorota10 pisze:Po odmowie przez urząd śp złożyłam odwołanie do SKO po odmowie SKO złożyłam skarge do WSA po 10 miesiącach od złożenia wniosku o śp WSA nakazał uwzglednić prawo żony do opieki nad mężem- obowiązek alimentacyjny- i otrzymałam śp
Dokonując dokładnie takiej samej wykładni jak WSA czy SKO. Ba, już nawet MPiPS się pod tym podpisuje.Tereska...., pisze:No ale na jakiej podstawie mamy przyznać skoro między małżonkami nie ciąży obowiązek alimentacyjny tylko i wyłącznie odmowa.Na jakiej podstawie przyznajecie?