ZOSTAWIC W SPOKOJU ? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 23 cze 2014, 8:54

Prosze mi powiedzieć Czy dobrze zrobię wysyłając calą dokumentację przyznaia decyzji Kobitki wniosek i nasz o rozpatrzenie Jej wniosku ? dobrze ? A jak mój wniosek do Ropsu ma wyglądac Prosze pomozcie pierwszy raz dzialam w koordynacji
ulka s

Napisano: 23 cze 2014, 10:29

ja pisze zwykłe pismo o wstrzymaniu
sigma175
Referent
Od: 28 kwie 2014, 9:23
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 10:52

to nie tak...jesli kobitka przyszla do ciebie jak juz pobiera swiadczenia i poinformowala o wyjezdzie meza za granica to powinnas ZAPYTAC marszalka czy w jej sprawie maja zastosowanie przepisy o koordynacji i dopiero jak marszalek odpiwie,ze maja i od ktorego dnia - to od tego dnia uchylasz deczyje i pzrekazujesz calosc dokumentow do rozpatrzenia przez ROPS...nie wczesniej...kobieta moze dalej pobierac swiadczenia a jak nie chce,bo wie ze bedzie pzrekroczenie to moze zlozyc wniosek o uchylenie prawa do swiadczen - za jej zgoda zawsze mozesz to zrobic...natomiast takie tylko wstrzymanie wyplat - czyli wsztrzymanie realizacji ostatecznej decyzji nie ma zadnej podstawy prawnej, jesli ktos to robi to robi wbrew przepisom:) wsztryzmac wyplate mozemy zgodnie z przepisami tylko w jednej sytuacji - kiedy wzywamy strone do wyjasnien a ona sie nie zglasza
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 10:53

oraz jak nie podejmie świadczeń przez kolejne trzy miesiące :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 11:34

A jak postępujecie gdy kobita pisze prośbę o wstrzymanie wypłaty świadczeń?
Rozumiem i się zgadzam, że nie podstawy do wstrzymania wypłaty, ale w efekcie końcowym działamy na niekorzyść strony bo NP żądamy wraz z odsetkami, a czasem ustalenie koordynacji trwa bardzo długo.
Z drugiej strony jak uchylimy decyzję na prośbę strony a koordynacja będzie zachodzić w innej dacie to mamy decyzję do unieważnienia, i taka polka
bogusik

Napisano: 23 cze 2014, 11:46

bogusik pisze:A jak postępujecie gdy kobita pisze prośbę o wstrzymanie wypłaty świadczeń?
Rozumiem i się zgadzam, że nie podstawy do wstrzymania wypłaty, ale w efekcie końcowym działamy na niekorzyść strony bo NP żądamy wraz z odsetkami, a czasem ustalenie koordynacji trwa bardzo długo.
Z drugiej strony jak uchylimy decyzję na prośbę strony a koordynacja będzie zachodzić w innej dacie to mamy decyzję do unieważnienia, i taka polka
ano taka polka :D :D ale wstrzymać na wniosek nie można .. ja przeważnie uchylam na wniosek strony ale we wniosku nie piszą mi o zagranicy ani słowa
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 12:51

Ewalu, tzn., że nie wysyłasz do Marszałka o sprawdzenie koordynacji?
bogusik

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x