ZUS - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 kwie 2020, 13:03

Witam
Co roku ZUS rozsyłał decyzje o waloryzacji i przeważnie ludzie otrzymywali te decyzje między 20 lutym i 10 marca. W tym roku jak na złość nikt (przynajmniej z mojego rejonu) takiej decyzji nie otrzymał do dnia dzisiejszego. No i tu pojawia się problem, bo w kwietniu należy uwzględnić już marzec. ZUS ze względu na COVID zamknięty dla interesantów i nie ma jak wyciągnąć zaświadczenia o dochodzie za miesiąc marzec. Co robicie w tym przypadku? Jakoś temat już powoli będzie trzeba ugryźć, a wszystko jest jedną wielką niewiadomą :(
Pozdrawiam
kryops
Stażysta
Od: 11 kwie 2018, 11:29
Zajmuję się: DM

Napisano: 17 kwie 2020, 8:18

Owszem ZUS jest zamknięty dla interesantów, ale nie oznacza to, że nie pracują. Ja wysyłam strony do ZUS-u, żeby wrzuciły do urny wniosek o wydanie zaświadczenia. Urna na pewno jest tak samo jak i w każdym urzędzie. natomiast nie wiem jak długo trzeba czekać na takie zaświadczenie..
szpila
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 13:35
Zajmuję się: DM,DE

Napisano: 17 kwie 2020, 10:50

Witam a wrzucisz tu może wniosek o udostępnienie danych do ZUS? też mam podobny problem i potrzebna mi jest kwota zasiłku chorobowego
Ewelcia83
Stażysta
Od: 25 lis 2019, 15:42
Zajmuję się: DM/DE/SW/FA

Napisano: 17 kwie 2020, 11:12

https://www.zus.pl/wzory-formularzy/eme ... r-13/76732

Tu jest wzór formularza. Myślę, że można takie coś wypełnić i złożyć. U nas część osób ubiegających się o dodatek napisało odręcznie wniosek o wydanie zaświadczenia z uwagi na brak możliwości wydrukowania gotowego formularza. Niestety na razie nikt nie otrzymał odpowiedzi...
szpila
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 13:35
Zajmuję się: DM,DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x