Jeśli dłużnik wpłacił pieniądze bezpośrednio na konto gminy to czy trzeba je odesłać do komornika czy podzielić tak jak zawsze gdy zwrot przysyła komornik ??
jeżeli masz wydana decyzję o zwrocie to przyjmujesz pieniądze i dzielisz tak jak od komornika i informujesz komornika że dłużnik wpłacił pieniądze na konto gminy/ośrodka i ile przekazałaś na odsetki a ile na należność główną
jesli dłuznik w tytule wpłaty wpisł numer decyzji zwrotowej to przyjmuję a jeśli nie jet okreslony tytuł wpłaty tylko np . alimenty czy zwrot to w tej sytuacji odsyłam do komornika
czyli jak jest wpisane tylko na poczet zadłużenia z tyt. alimentów to do komornika?? Tylko że Pan posiada zadłużenie tylko z ostatnio wystawionej decyzji wcześniejsze zaległości ma spłacone.
ja w każdym takim przypadku rozliczam nigdy nie odesłałam do komornika pieniędzy tylko po każdej wpłacie go informuje tak jak pisałam wcześniej jak miałam pierwsza taką wpłatę dzwoniłam tez w tej sprawie do swojego urzędu wojewódzkiego i tam pani która kontroluje powiedziała że w takim przypadku rozliczać te wpłaty dłużnik mi w tytule wpisuje tylko że to na alimenty nie mam ani numeru decyzji ani nic innego