Krótkie pytanie. Jak robicie zwrot części złot za złot (przysługuje, ale w mniejszej kwocie)?? Z palca piszecie kwoty wyliczonych ręcznie zwrotów czy jakoś inaczej?? Jak przy ręcznym wprowadzaniu tych części system liczy odsetki??
Jak robisz to na pieszo? Potrafię obliczyć całą kwotę zł za zł która przysługuje do wypłaty, ale każdy zasiłek i dodatek z osobna do wypłaty już nie. Jeżeli chodzi o nienależnie pobrane całe kwoty a powinno być zł za zł, to wprowadzam fikcyjny wniosek i robię tak aby od danego miesiąca było przekroczenie, spisuje kwoty wypłat zł za zł, potem obliczam różnicę. Tworze decyzje nienależnie pobranych i wprowadzam na każdy zasiłek i dodatek kwoty nienależnych. Na końcu fikcyjny wniosek załatwiam bez kwalifikacji. Nie widzę innego sposobu skoro w sprawozdaniach są nienależnie pobrane rozdzielone na każdy zasiłek i dodatek osobno, nie powinnam robić ogólnej jednej kwoty bo gdzie ją przypisze?
Ja zrobiłem ręcznie przeliczenie, a dodatkowo "próbną" decyzję już z nową kwotą dochodu, żeby zobaczyć jak policzył system. Następnie od tego co wyliczył system na "próbce", odjąłem kwoty już wypłacone i dla różnic, miesiąc po miesiącu (żeby było wiadomo, która kwota od czego i system dobrze wyliczył odsetki) będę robił w systemie zwroty Dzięki temu będę miał wszystko rozliczone tak jak trzeba. Mam nadzieję