Zwrot części złot za złot - Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 sty 2017, 8:56

Krótkie pytanie. Jak robicie zwrot części złot za złot (przysługuje, ale w mniejszej kwocie)?? Z palca piszecie kwoty wyliczonych ręcznie zwrotów czy jakoś inaczej?? Jak przy ręcznym wprowadzaniu tych części system liczy odsetki?? :(
Bazyllo

Napisano: 26 sty 2017, 10:23

???
Bazyllo

Napisano: 26 sty 2017, 10:25

Jak robisz to na pieszo? Potrafię obliczyć całą kwotę zł za zł która przysługuje do wypłaty, ale każdy zasiłek i dodatek z osobna do wypłaty już nie. Jeżeli chodzi o nienależnie pobrane całe kwoty a powinno być zł za zł, to wprowadzam fikcyjny wniosek i robię tak aby od danego miesiąca było przekroczenie, spisuje kwoty wypłat zł za zł, potem obliczam różnicę. Tworze decyzje nienależnie pobranych i wprowadzam na każdy zasiłek i dodatek kwoty nienależnych. Na końcu fikcyjny wniosek załatwiam bez kwalifikacji. Nie widzę innego sposobu skoro w sprawozdaniach są nienależnie pobrane rozdzielone na każdy zasiłek i dodatek osobno, nie powinnam robić ogólnej jednej kwoty bo gdzie ją przypisze?
Kaja 39

Napisano: 26 sty 2017, 10:27

Gdzie system liczy odsetki? Ja to zawsze robię ręcznie, i wysyłam pismo. Wprowadzacie gdzieś do systemu zwrócone odsetki?
Lila 54

Napisano: 26 sty 2017, 11:22

Ja zrobiłem ręcznie przeliczenie, a dodatkowo "próbną" decyzję już z nową kwotą dochodu, żeby zobaczyć jak policzył system. Następnie od tego co wyliczył system na "próbce", odjąłem kwoty już wypłacone i dla różnic, miesiąc po miesiącu (żeby było wiadomo, która kwota od czego i system dobrze wyliczył odsetki) będę robił w systemie zwroty :P Dzięki temu będę miał wszystko rozliczone tak jak trzeba. Mam nadzieję :P
Bazyllo

Napisano: 26 sty 2017, 13:12

Gdzie w programie liczy się odsetki? Odsetki obliczamy dopiero po zapłacie nienależnie pobranych
Lila 54

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x