zwrot dodatcji - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 09 cze 2014, 11:13

Czy ktoś dostał pismo o zwrocie otrzymanej dotacji na dodatki energetyczne z I kwartału a nie wykorzystane w całości w II kwartale? Moje pytanie do kiedy trzeba to zwrócić?
sylwia79

Napisano: 09 cze 2014, 13:31

Z tego co wiem, to niewykorzystana dotacje zwraca sie na koniec roku
Bożena1303

Napisano: 09 cze 2014, 13:49

też widziałam takie pismo... czekam na odpowiedz od pana z UW...

ale ja bym nie zwracała... mamy czas do 20 stycznia 2015r.,
ewentualnie nadpłatę można uwzględnić w zapotrzebowaniu na dotację na III kwartał,
i poprosić o przyznanie dotacji w kwocie skorygowanej o kwotę jaka nam została

w zapotrzebowaniu na II kwartał napisałam:
"Kwota niewykorzystanej dotacji otrzymanej w I kwartale 2014 r. pokryje w całości przewidywaną kwotę wypłaconych dodatków energetycznych w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec 2014 r. W związku w powyższym nie wnoszę o przyznanie dotacji na II kwartał 2014 r. "

akurat na III kwartał napisałam o przyznanie dotacji... ale jeżeli komuś zostanie dotacja z I kwartału również na III kwartał to może napisać podobnie jak ja w II kwartale..
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 10 cze 2014, 10:08

Ja nic nie zwracałem. Kasy starczy mi jeszcze spokojnie na III kwartał. Zapotrzebowanie poszło znów zerowe.
Fantomas

Napisano: 10 cze 2014, 11:15

Wczoraj zadzwoniłam do urzędu Województwa Kujawsko-Pomorskiego i Pan powiedział , że dotacje za I kwartał należy zwrócić nie można jej wykorzystać w III kwartale :shock:
sylwia79

Napisano: 10 cze 2014, 12:18

Czy niniejszy Pan ustawy nie czytał? Mało w ustawie konkretów ale akurat to jest jasno i wyraźnie. ..niewykorzystana dotacja przechodzi na następne kwartały, zwraca się po rozliczeniu całego roku do 20 stycznia 2015 namieszało wyjaśnienie z ministerstwa dla jakiegoś województwa, nie pamiętam dla jakiego
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 8:31

czy ktoś z kujawsko-pomorskiego zamierza zwrócić dotację???
z tego co wiem to wszystkie gminy dostały tego e-maila od Pana z UW z wyjaśnieniem z ministerstwa które można dwojako zrozumieć...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 9:34

W woj. lubuskim też otrzymaliśmy z LUW takie pismo z interpretacją MF dot. zwrotu dotacji z zapisem o zastosowanie się do powyższej interpretacji.
Gość

Napisano: 11 cze 2014, 10:13

ja jestem z mazowieckiego i zwracam dostaliśmy pismo, zwroty mają być do 7 lipca
Olkka

Napisano: 11 cze 2014, 11:30

Czy możecie udostępnić tę interpretację na forum?
anna123

Strona 1 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x