zwrot dodatcji - Dodatek energetyczny

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 17 cze 2014, 22:01

witam, jestem z zachodniopomorskiego i dziś dzwoniłam do UW w sprawie mylnych kwot w sprawozdaniu za I kwartał i usłyszałam, że dotację za I kwartał, jeśli nie wykorzystaliśmy w I i w II kwartale należy zwrócić, zaś jeśli dostaliśmy dotację na II kwartał to w całości przenosimy na III kwartał (mamy stosowne pismo z UW). Pani Kierownik z UW mówiła również, że nie jesteśmy jedyni, którzy popełnili błąd i że jak trzeba będzie to poinformują o składniu korekt sprawozdania, aha ma być również nowy druk na sprawozdanie za II kwartał
~~gosiab

Napisano: 17 cze 2014, 22:19

~~gosiab pisze:dziś dzwoniłam do UW w sprawie mylnych kwot w sprawozdaniu za I kwartał
o co chodzi z tymi mylnymi kwotami???
jaki błąd? nie widzę w tym żadnego błędu... nikt nie przewidział że będzie takie nikłe zainteresowanie... i że nagle zmienią interpretację... i przyczepią się jednego słowa... a dokładnie do jego liczby pojedynczej...
absurd goni absurd.... czego się boją? że z tych pieniędzy gmina zbuduje obwodnicę???
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2014, 7:57

ale zaraz zaraz. Czy Ty Gorzatka myslisz ze ja ot tak sobie wysłałam kasę i już. Pismo mam,podany numer rachunku bankowego plus rozmowa z UW
kajka...

Napisano: 18 cze 2014, 9:41

Ja oczywiście podobnie jak @kajka otrzymałem pismo wraz z numerem konta i jak widać na powyższych przykładach każde województwo robi sobie jak im się podoba :)
Samowolka :D
nowy19

Napisano: 18 cze 2014, 22:01

a my nie dostaliśmy.. tylko kopię interpretacji ministerstwa plus pismo przewodnie że załączają interpretację, i że niniejszą interpretację należy uwzględnić przy zapotrzebowaniu na III kwartał,

ale jak koleżanki dzwoniły z gmin okolicznych to otrzymywały odpowiedz że należy zwrócić niewykorzystaną dotację...

więc moja uwaga bardziej była skierowana do tych osób, które nie otrzymały pisma z którego wynikałoby wprost że należy zwrócić...

uffffff......... szaleństwo... połączone z wariactwem....

pozdrawiam... życząc miłego przedłużonego weekendu,
kto ma urlop w piątek ten się cieszy....
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2014, 13:36

a co z przekazywaniem do 25 każdego miesiąca informacji o wysokości potrzebnych środków na następny miesiąc. Te miesięczne raty są śmieszne. po co zapotrzebowanie na kwartał skoro i życzą sobie co miesięczne informacji. przesyłanie pieniędzy raz w jedną raz w drugą stronę też chore.. teraz zrobimy zwrot dotacji a za chwile rzucą sie z wnioskami i bedzie zonk.. :idea:
mir

Napisano: 20 cze 2014, 13:38

UW daje nowy druk rozliczenia. po co skoro do 20 stycznia należy się rozliczyc z całej otrzymanej dotacji, wiecej pracy dla każdego.
newbb

Napisano: 23 cze 2014, 10:10

dzwoniłam do tego pana z UW z kujawsko - pomorskiego i do wydziału budżetu i finansów, mamy zwrócić wszystko, a na III kwartał zrobić zapotrzebowanie na kasę, i będą nam przysłali co miesiąc.
lux
Stażysta
Od: 07 maja 2014, 9:03
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 11:22

a w miejscu DOTACJA PRZEKAZANA co wpisać skoro to jest kwota ktróra nie została wykorzystana z 1 kwartału ?
DEM

Napisano: 23 cze 2014, 11:25

Tak wgl duże macie zainteresowanie dodatkiem energetycznym ? u mnie to na dzień dzisiejszy 10 osób które pobierają dodatek
DEM

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x