ZWROT DODATKU - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 28 sty 2014, 10:22

oj to masz zabawę i tu nie z dochodu masz prawo odmówić lecz z rażącej dysproporcji
a więc - wznawiasz postępowanie postanowieniem
- wydajesz decyzję odmowną
- po jej uprawomocnieniu wydajesz wezwanie do zwrotu w podwójnej wysokości
- i oczywiście z urzędu składasz wniosek do prokuratury za składanie fałszywych oświadczeń

Miłej zabawy życzę
ps. jak nie masz drugiego kompletu opon w aucie to lepiej trzymaj je w garażu ;)
~małe ww

Napisano: 28 sty 2014, 10:32

przerabiałam to niedawno, ale tak jak małe www, bardzo dobrze wskazuje drogę postępowania. Ja nie przeliczałam tylko wydałam decyzję na dysproporcję. Człek zwrócił kasiorkę a sprawa jest w sądzie o poświadczenie nieprawdy. Pamiętaj tylko,żeby uchylić dotychczasową decyzję i jednocześnie odmawiasz. Zabawy co nie miara. Ja się cofałam 5 lat wstecz!
~ ewa

Napisano: 28 sty 2014, 10:50

Siemka
Zabawa będzie piękna, ale kwota dodatku jest tak niska, że chyba sam wpłacę za niego żeby mieć spokój.
małe w/w niestety ale mam pewien problem z tą rażącą dysproporcja - nie mam wywiadu środowiskowego a jest chyba potrzebny do tej dysproporcji.
~MACHEK

Napisano: 28 sty 2014, 10:58

po wszczęciu postępowania możesz zrobić wywiad środowiskowy.
~ ewa

Napisano: 28 sty 2014, 11:26

jak nie masz wywiadu to skad masz oswiadczenie majatkowe? bo ten dokument wypelnia sie podczas wywiadu... tylko podczas wywiadu...
~kmf

Napisano: 28 sty 2014, 11:29

Czyli jutro wywiad i dochodzenie faktów na dzień... no właśnie, który? Ten sprzed 5 lat???
Wtedy było w porządku, dopiero PO wywiadzie, PO decyzji przyszły pieniądze - tak wynika z wątku. Ustawa przewiduje to następująco: ten nowy stan nie ma wpływu na tamten dodatek. Zostawcie go wreszcie w spokoju.
~jh

Napisano: 28 sty 2014, 11:32

no tu jest mały problem ... bowiem to w trakcie wywiadu delikwent proszony jest o wypełnienie oświadczenia majątkowego (ja również daje każdemu żebym wiedział komu zrobić wywiad) i mogą uwalić z przyczyn proceduralnych ale spróbować można a co do wywiadu w obecnej chwili nie zgadzam się po prostu wszczynasz postępowanie z uwagi na to że wyszły nowe okoliczności rzutujące na decyzję wzywasz gościa do złożenia wyjaśnień w powyższej sprawie i przesłuchujesz go na protokół a potem uchylasz wcześniejszą decyzję i odmaw2iasz przyznania dodatku z powodu iż gość posiadał na dzień składania wniosku środki finansowe z których mógł regulować należności a z uwagi na aspekt społeczny nie można dać aprobaty aby przekazać pieniądze podatników na taki cel.... itp ble ble ble
~małe ww

Napisano: 28 sty 2014, 12:04

O właśnie, na takie coś zgoda.
~jh

Napisano: 28 sty 2014, 12:06

a ja zrobiłam wywiad po wszczęciu postępowania , im więcej dokumentów tym lepiej! Uważam że nikt tego nie zakwestionuje.
~ ewa

Napisano: 28 sty 2014, 13:10

robienie teraz wywiadu to chyba nie bardzo, może ten protokół ale co ma w nim być????
to nie jest sprawa z przed 5 lat, nie wiem czemu tak myślicie.
~MACHEK

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x