zwrot karty
zwrot karty
Jeżeli osoba zwróciła mi wszystkie karty bo zmieniła miejsce zamieszkania to w programie mam je anulować??
Re: zwrot karty
zmiana miejsca zamieszkania nie powoduje konieczności oddania karty. Przecież KDR obowiazuje w całej Polsce
Ale przecież są inne kody terytorialne i jedna gmina może oprócz ogólnopolskiej karty mieć również swoją lokalną a inna gmina już nie i co wtedy?? A przecież kartę przyznaje wójt,... właściwy ze względu na miejsce zamieszkania. Więc nie do końca jestem pewna czy masz racje "ira"
jestem za asia111 i ciekawa jestem co wtedy, bo ja też mam takie rodziny co z gminy wyprowadziły się do miasta i co z tymi kartami wydanymi przez nas? choć w sumie to tak jak ktoś pisał tu, kdr jest ogólnopolska... hym, nie wiem jak to załatwić... z chęcią poczekam jak ktoś się jeszcze wypowie.
Mi taka osoba oddała karty, sporządziłam potwierdzenie zwrotu kart wraz z datą zwrotu i osoba ta złożyła wniosek na nowo w innej Gminie ale powiem szczerze, że w programie też nie anulowałam tych kart a chyba powinno się anulować.
dzwoniłam, dowiadywałam się. powiedzieli, że tych kart się nie anuluje, bo to są ogólnokrajowe, więc nie ma tu rejonizacji.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No pewnie, że sie nie oddaje, karta wazna jest z dokumentem tożsamości lub legitymacja wiec na tej podstawie mozna sprawdzic jezeli jest wykorzystywana równeiz w programie lokalnym
Oprócz zwrot karty - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Nowa ustawa?
co się zmieniło w KDR
w jaki sposób przyznać krd?
wynagrodzenie za obsługę KDR
czy przysługuje KDR? PILNE!!
zablokowane konto do kdr
Wydanie decyzji
czy się należy?
jaki liczyc?
zaświadczenie ze szkoły
sprawozdanie