Dzień dobry, proszę o wskazówkę.
Pracuje na Sygnity. Zus potrąca Pani zasiłek pielęgnacyjny, który Pani pobrała nienależnie ponieważ miała dodatek pielęgnacyjny. ZUS potrąca co miesiąc 812,21 zł. (w lipcu było już pierwsze potrącenie). Pani ma do zwrotu 5180,16 zł za okres od 01.02.2023 do 31.01.2025r.
W systemie wprowadziłam to jako decyzję z całym tym okresem. Zastanawiam się teraz czy dobrze to system podzieli w sprawozdaniu kwartalnym. Stan na dzień dzisiejszy jest taki, że większość tego NN jest to zwrot za lata ubiegłe, czyli zwrot do budżetu Państwa, a miesiąc styczeń 2025 idzie na pomniejszenie dotacji (gdyby wpłacili całość), ale ze względu na te potrącenia po 812,21 wychodzi mi, że ostatnią kwotę wpłacą dopiero w styczniu 2026 (więc wtedy ten styczeń 2025 też będzie zwrotem za lata ubiegłe).
Tylko czy jak wprowadziłam już ten pierwszy zwrot to czy system z automatu przypisze to jako zwrot za lata ubiegłe czy będzie szedł od końca, czyli od tego stycznia 2025? Chodzi o to, żeby w tabeli D.1. o NN pokazały mi się te kwoty w ostatnim wierszu dot. odzyskanych NN podlegających zwrotowi do budżetu państwa, a nie żeby ten jeden zasiłek za styczeń 2025 przypisał się najpierw do zwrotów za rok bieżący