Zwrot od komornika - bez daty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 cze 2014, 8:45

Podpowiedzcie mi proszę, jak rozliczyć zwrot od dłużnika: komornik sądowy wyegzekwował i wpłacił na nasze konto kasę od dłużnika nie podając daty wyegzekwowania. Zadzwoniłam z zapytaniem i się okazało, że w wyniku zbiegu egzekucji pieniądze leżały w depozycie i kwota, którą nam przesłał komornik jest sumą kilku kwot i nie jest on w stanie podać nam daty wyegzekwowania. Jak robicie w takim przypadku, jaką datę przyjmujecie? Podpowiedzcie proszę, bo nie wiem co robić :(
Klopsik!

Napisano: 30 cze 2014, 9:24

Ludziki, podpowiedzcie...naprawdę nikt nie miewa takich sytuacji?
Klopsik!

Napisano: 30 cze 2014, 9:28

Zadzwoń do komornika żeby podał kiedy zostały wyegzekwowane dochody od dłużnika. Ja osobiście pisałam pisma do wszystkich wpłacających nam pieniądze od dłużników komorników by na wyciągach bankowych zaznaczali datę wpłaty.
Pozdrawiam
Peonia1

Napisano: 30 cze 2014, 9:39

Zadzwoniłam z zapytaniem i się okazało, że w wyniku zbiegu egzekucji pieniądze leżały w depozycie i kwota, którą nam przesłał komornik jest sumą kilku kwot i nie jest on w stanie podać nam daty wyegzekwowania. :(
Klopsik!

Napisano: 30 cze 2014, 9:52

To prawdziwy klopsik :-) nigdy nie miałam takiej sytuacji, ale myślę (nie wiem czy się ktoś się ze mną zgodzi) że trzeba wprowadzić z datą ostatniego wyegzekwowania pieniążków
Peonia1

Napisano: 30 cze 2014, 9:59

Dzięki Peonia1 za zainteresowanie moim problemem; i masz rację, że to prawdziwy klopsik :) , też skłaniam się ku temu, żeby rozliczyć to z datą ostatniego wyegzekwowania; dzięki i pozdrawiam
Klopsik!

Napisano: 30 cze 2014, 10:04

Dzwoniłam do mojego zaprzyjaźnionego komornika. To że jest zbieg egzekucji wpłacił Ci hurtem pieniędzy to nic nie znaczy. On ma obowiązek wyszczególnić w jakim dniu zostały wyegzekwowane poszczególne sumy. jak Ci nie poda telefonicznie to zwróć się pismem.
Powodzenia
Peonia1

Napisano: 30 cze 2014, 10:10

Dzięki wielkie Peonia1 za pomoc, pozdrawiam
Klopsik!

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x