zwrot podatku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 sty 2017, 9:53

Po drugie, jak słusznie niektórzy zauważają, do dodatku mieszkaniowego przyjmuje się kwoty przed opodatkowaniem, czyli niezależne od kwoty (późniejszego) podatku i niezależnie od zmian tej kwoty i niezależnie od sposobu tych zmian. To chyba logiczne. Jeśli nawet przy ustalaniu wydatków praktycznie doda się podatek do kwoty netto, to nie można rozumować, że ten podatek ma wpływ na dochód :mrgreen: ; w każdym przypadku zmniejszenie kwoty podatku o 1 grosz zwiększa kwotę netto o tę 1 grosz i odwrotnie, a suma (czyli nasz wydatek) zostaje taka sama.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2017, 15:25

No u nas wczoraj radca się wypowiedział, że nie liczymy...a przez lata liczylismy. Niech się ludziska tylko dowiedzą, to będzie niezła afera..
do Krwawej - dla mnie to też skandal, że jedni liczą, a drudzy nie. Jak my wychodzimy w oczach petentów? Masakra jakaś.
Wenezuelka

Napisano: 16 sty 2017, 9:40

PCW pisze:Do tych niejasności przepisów ja dorzucam kolejną: ilość osób do naliczenia opłat za śmieci (pomysł z sąsiedniego wątku).
Fakt. O tym też w ustawie zapomniano. Nikt nie przewidział... to jest po prostu śmieszne.
PCW pisze: W zakresie zwrotu podatku sprawa niekoniecznie jest taka trudna. Niezależnie czy od tego płaci się podatek czy nie, to po pierwsze logicznie zwrot (zawsze po opodatkowaniu) nie jest przychodem (który z natury służy do opodatkowania). Co do tego, ze nie jest przychodem raczej nie powinno być wątpliwości, więc w czym problem? .
Problem jest w tym, że na szkoleniach uczą, żeby liczyć ten zwrot. Szkolenia traktujemy często jako źródło dogmatów. Zresztą... cóż, wydaje się logiczne, że skoro jest szkolenie to na pewno wszystko, co tam mówią, jest prawdą. ;)
Wenezuelka pisze:do Krwawej - dla mnie to też skandal, że jedni liczą, a drudzy nie. Jak my wychodzimy w oczach petentów? Masakra jakaś.
Zgadzam się. :(
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2017, 14:49

A czy staraliście się kiedykolwiek o zwrot podatku z zagranicy, a tak dokładnie to z Holandii? Bo ja właśnie chciałabym takie zwrot otrzymać. W związku z tym chciałam sie Was zapytać, czy taki zwrot podatku łatwo jest dostać. I czy korzystaliście może z pomocy jakiejś firmy, która zajmuje się takim zwrotem?
alka426
Praktykant
Od: 31 lip 2017, 14:32
Zajmuję się: PS

Napisano: 31 lip 2017, 14:54

Niespecjalnie... raczej pracujemy w Polsce. ;) To chyba nieodpowiednie forum do takich pytań...
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x