Zwrot prawa jazdy dla dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 02 mar 2018, 10:52

A co w sytuacji:
Dłużnik złożył jedno podanie o uchylenie decyzji uznającej go za dłużnika i o zwrot prawa jazdy u mnie.
Obecnie moja gmina jest jego OWD.
Za uchylającego uznała go inna gmina i tamta gmina wystąpiła o zabranie prawa jazdy.

Jasne jest dla mnie, że to ja występuję o zwrot prawa jazdy, bo jestem OWD, a co z tą decyzją?
Czy przesyłam podanie do poprzedniej gminy i muszę czekać, aż tamta gmina uchyli decyzję uznającą go za dłużnika (u mnie spełnił wszystkie warunki (wywiad, oświadczenie, pracuje i płaci tak jak trzeba), czy przesyłam im podanie i nie muszę czekać na decyzję, mogę wystąpić o zwrot bez tego?

jak myślicie?
mooonciaa
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 14:33
Zajmuję się: FA/KDR

Napisano: 02 mar 2018, 11:54

Ewela77 pisze:ja uchylam decyzję i występuje do Starosty o uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy :0
Skoro uchyliłaś decyzję o uznaniu..., to moje pytanie brzmi, co daje Ci teraz legitymację do tego, że podejmowałaś takie działania jak wniosek do prokuratury i o zatrzymanie prawa jazdy?
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2018, 12:00

a decyzje uchyla się wstecz?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2018, 12:36

Kochani, bardzo Was proszę o pomoc. W nawiązaniu do tego, co jest wyżej... A co w przypadku, gdy dłużnik nie musi już płacić bieżących alimentów???

Wystarczy tylko utrata statusu dłużnika alim???
Emka2017
Referent
Od: 13 kwie 2017, 9:52
Zajmuję się: FA DM DE

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x