Zwrot prawka - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 09 maja 2016, 13:45

dłużnik przyszedł na wywiad ali. i płaci 50 % zasadzonych alimentów. Jak wygląda procedura zwrotu prawka?!Pomóżcie? Czy jakies wszczęcie powinno byc? zwrot mam napisac do starostwa zwykłym pismem czy decyzją i co z decyzją o uchyleniu sie?
Pomózcie pierwszy raz mam taką sytuacjie? PROSZE! :(
Ula 84

Napisano: 10 maja 2016, 10:04

piszesz do starostwa o uchylenie decyzji o zatrzymanie prawa jazdy i to wszystko
gość 111

Napisano: 10 maja 2016, 16:45

do starostwa zwykłe pidemko ale czy nie powinno uchylic sie decyzji o uchylaniu?
dołączam sie do pytania, tez mam taki przypadek i nie wiem czy wszczynac postepowanie i uchylac ta decyje o uchylaniu sie????!!!!1
Ewa85

Napisano: 11 maja 2016, 12:18

Ewa85 pisze:do starostwa zwykłe pidemko ale czy nie powinno uchylic sie decyzji o uchylaniu?
dołączam sie do pytania, tez mam taki przypadek i nie wiem czy wszczynac postepowanie i uchylac ta decyje o uchylaniu sie????!!!!1
trzeba do starostwa napisać wniosek
o uchyleniu decyzji o zatrzymanie prawa jazdy dłużnika alimentacyjnego w uzasadnieniu napisać o wpłatach do komornika i , że się stawił na wywiad , oraz napisac decyzje umarzajaca postępowanie wobec dłuznika alimentacyjnego w/s uznania za uchylajacego sie
mopsa

Napisano: 11 maja 2016, 12:52

A z czego wynika ta decyzja o umorzeniu, bo w ustawie nie znalazłam...
Lucylla
Stażysta
Od: 30 kwie 2015, 8:28
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2016, 12:59

czyli co najpierw:
1. umorzyc decyzje w sprawie uchylania sie dł.alim a potem wniosek o zwrot zatrzymanego prawka?
2. Czy najpierw napisac wniosek o zwrot prawka a później umorzyc postepowanie?

Jaka kolejnosc winna byc?
Ewa85

Napisano: 12 maja 2016, 13:01

Tylko wniosek do starosty, a decyzjami nie przejmować się.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2016, 10:22

jak to nie przejmować sie?! Nie należy uchylic tej decyzji?
Ewa85

Napisano: 13 maja 2016, 11:35

a co w przypadku jeżeli była wydana decyzja o uznaniu za dłuznika uchylającego się zobow. alim. w 2012roku, w 2013 roku zostało zatrzymane prawo jazdy, dłużnik nie wpłacił nigdy ani złotówki, na ostatnie wezwanie na wywiad przyszedł, a teraz złożył wniosek o zwrot prawa jazdy. czy wpłacanie jest warunkiem zwrotu prawka?
gosia78

Napisano: 13 maja 2016, 11:45

Ewa85 pisze:czyli co najpierw:
1. umorzyc decyzje w sprawie uchylania sie dł.alim a potem wniosek o zwrot zatrzymanego prawka?
2. Czy najpierw napisac wniosek o zwrot prawka a później umorzyc postepowanie?

Jaka kolejnosc winna byc?
jednoczesnie pisze wniosek o zwrot prawa jazdy , nastepnie pisze umorzenie postepowania wobec dłuznika w/s uznajania za uchylajacego się , wpłacił pieniądze , zgłosił sie na wywiad wszystkie przesłanki spełnił
mopsa

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x