Urząd skarbowy zwrócił mi tytuły wykonawcze dłużnika, gdyż ustalili, że dłużnik nie przebywa pod wskazanym w tytułach adresie. Podali mi nowy adres dłużnika i urzędu skarbowego do którego powinna skierować tytuły. czy mogę te tytuły wysłać teraz do tego nowego urzędu skarbowego, czy muszę jeszcze raz rozpocząć postępowanie wobec dłużnika tj. wszczęcie, decyzja o zwrocie i upomnienie na ten nowy adres dłużnika i dopiero wtedy przesłać tytuły do tego urzędu.
Mam ten sam problem, ale co tylko zmieniam na tw adres? ok zmieniłam, tylko, że ten wskazany us chce jedno pozycyjnego tw, ten stary wystawiony na 4 pozycyjny, nie da mi zmienić w programie, a jeszcze zwrotka jest na inny adres? I co mam wpisać w piśmie przewodnim? na jaki art. się powołać?
dzwoniłam do us i tego co mi zwrócił i do tego co mam wysłać nowe tw, 1 us powinien sam przesłać wystawione tw do tego 2 us który jest właściwy ze wzgl na zamieszkanie dłuznika, nie powinien wysyłac do wierzycieli, mam poprostu wystawić nowe tw i przesłac na adres nowy dłuznika