Zwrotki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 cze 2015, 14:20

Witam wszystkich!
Czy białe zwrotki, którymi posługujemy się przy doręczaniu korespondencji muszą mieć klauzulę z treścią "Doręczenie przesyłki następuje na zasadach określonych w KPA" czy wystarczy tylko aby był zapis, że przyjmujący ją zobowiązuje się dostarczyć adresatowi (jeśli nim nie jest)? Mam u siebie dwie różne wersje i nie wiem czy mogę się nimi posługiwać.
Pomóżcie proszę.
Kulcia

Napisano: 24 cze 2015, 7:50

Nikt z Was nie używa białych zwrotek i nie może zerknąć jaki ma zapis na swojej?
Kulcia

Napisano: 24 cze 2015, 9:24

Wprawdzie w k.p.a. nie zamieszczono delegacji do wydania przepisów wykonawczych dotyczących doręczania pism przez operatora publicznego (jak w przypadku ustawy z 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego i ustawy z 6 czerwca 1997 r. - Kodeks postępowania karnego), to jednak w tej sytuacji uzasadniony jest wniosek de lege ferenda (postulat przyszłych zmian w ustawodawstwie) dotyczący opracowania formalnego jednolitego wzoru potwierdzenia odbioru przesyłek poleconych w postępowaniu administracyjnym.
Do czasu ustalenia jednolitego wzoru potwierdzania odbioru przesyłek w postępowaniu administracyjnym samorządy mogą posługiwać się drukiem Kpa-5 albo drukami zwrotnych potwierdzeń odbioru pism stosowanymi przez organy podatkowe lub w postępowaniu karnym. Druki takie dostępne są w wydawnictwach akcydensowych.
totko

Napisano: 24 cze 2015, 9:46

my do wszystkiego używamy białych (symbol KPA-5) tylko do upomnień z klauzulą
an.ka

Napisano: 24 cze 2015, 13:35

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Od razu mi lepiej, że takie posiadam.
Pozdrawiam
Kulcia

Napisano: 24 cze 2015, 14:43

mam dylemat

Napisano: 24 cze 2015, 14:46

ja używam właściwie i jednych i drugich
olga271

Napisano: 24 cze 2015, 14:48

ja też- białe do klientów, żółte do instytucji :)
005

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x